Expositie kunstwerk ‘De Verhalenbaret Veterans View’

15 oktober 2019
Tentoonstelling
Veteranenbaret 2

Meer dan 100.000 Nederlanders mogen zich veteraan noemen. Zij zijn uitgezonden over de hele wereld en hebben zich met gevaar voor eigen leven ingezet voor vrede en veiligheid. Stichting Nederlandse Veteranendag wil de erkenning en waardering voor veteranen vergroten. ​Aan het einde van hun opleiding krijgen alle militairen een baret. De baret symboliseert trots, trouw en verbondenheid met elkaar. Van dit symbool maakten Studio Louter en Opera Amsterdam een interactieve variant: De Verhalenbaret.

In deze mobiele installatie met panoramascherm stap je in het hoofd van vijf veteranen. Je gaat mee op missie met Manja Blok, de eerste F-16 pilote die operationeel heeft gevlogen. Of je reist mee met Patrick Cammaert naar Cambodja voor zijn eerste grote missie als bataljonscommandant. In de Verhalenbaret bekijk je de wereld even door hun ogen en ontdek je de waarde van hun missie.

Op werkdagen tot en met 7 november tussen 13.30 en 15.00 uur zal er bij de Verhalenbaret steeds een van de veteranen van Stichting Veteranen Hart van Brabant aanwezig zijn die haar/zijn verhalen deelt en waar je je vragen over de missies kunt stellen.

In het TijdLab kun je ook je eigen herinnering aan vrijheid delen en een bericht achterlaten voor de veteranen op onze Wall of Honour.

Lees ook over het Verhalencafé Veteranen Hart van Brabant.

De Verhalenbaret is van 22 oktober tot en met 17 november te zien in het TijdLab en is gratis te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van de LocHal. Deze expositie is mogelijk gemaakt door Stichting Veteranen Hart van Brabant en onderdeel van het programma ‘Tilburg bevrijd!’, georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met partners van Erfgoed Tilburg.

Verlopen

Datum en tijden

gratis te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van de LocHal

Locatie

Bibliotheek LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000 Tilburg

Geplaatst door

Zoeken op Erfgoed Tilburg