Expositie 'Tilburg bevrijd!'

6 september 2019
Tentoonstelling
12141 Wilhelminapark Col 1
Foto: Militairen bij het Wilhelminapark, foto: Ad van Ameijde/ Schmidlin, ingekleurd door Jan van Oevelen

​Vijfenzeventig jaar geleden werd Tilburg, op 27 oktober 1944, bevrijd door de Schotten. Dit wordt in Tilburg groots gevierd en ook in het TijdLab staan we hier bij stil.​ De Tilburgse fotograaf en restaurator Jan van Oevelen heeft in het kader van ‘Tilburg bevrijd!’ een aantal zwart-wit foto’s van de bevrijdingsfeesten van 1944 ingekleurd.

Historische beelden die we kennen in zwart-wit verrassen ons in kleur en deze ingekleurde beelden brengen ons dichter naar het heden. We leren zo het verleden op een nieuwe manier kennen. Vanaf 16 oktober exposeert Jan van Oevelen met deze foto’s (beschikbaar gesteld door het Regionaal Archief Tilburg) in het TijdLab.

In het TijdLab kun je op de ‘Vrijheidswand’ ook je eigen verhaal over ‘Vrijheid’ delen.

Wil je meer weten over deze beelden? Op 22 oktober geeft Jan van Oevelen een presentatie over het ontstaan en de totstandkoming van deze ingekleurde foto’s van de bevrijdingsfeesten in oktober 1944. Opgeven kan niet meer, de lezing is volgeboekt.

Deze expositie is van 18 oktober tot en met 1 december te zien in het TijdLab en is gratis toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden van de LocHal. Deze expositie is onderdeel van het programma ‘Tilburg bevrijd!’, georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met partners van Erfgoed Tilburg.

Verlopen

Datum en tijden

Van 18 oktober tot en met 1 december te zien in het TijdLab, gratis toegankelijk tijdens de reguliere openingstijden van de LocHal

Locatie

Bibliotheek LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000 Tilburg

Geplaatst door

Zoeken op Erfgoed Tilburg