Erfgoedsubsidie aanvragenDe gemeente Tilburg stelt subsidie beschikbaar voor erfgoedprojecten. Het doel is om de inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout trots te laten zijn op hun stad en dorp en hen te stimuleren toekomst te geven aan het gezamenlijke verleden.  

Voor de verdeling van de erfgoedsubsidie is er een adviescommissie gevormd. Deze behandelt de subsidieaanvragen aan de hand van criteria als vernieuwing, samenwerking en aanvulling aan de bestaande geschiedschrijving. Stadsmuseum Tilburg faciliteert de adviescommissie en coördineert de subsidieaanvragen. 

De aanvraag moet bovenal betrekking hebben op het erfgoed van Tilburg, Berkel-Enschot of Udenhout. Daarin zoekt de gemeente naar vernieuwing in onder andere samenwerkingsverbanden en in het product of de presentatievorm. Tilburg is een stad van makers en creatieve omgang met het erfgoed is gewenst. Om de trots op de stad te vergroten is het van belang dat er voor de erfgoedprojecten draagvlak is vanuit de diverse groeperingen die verbonden zijn aan het erfgoed. In Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout is er al veel geschreven over het erfgoed. Met nieuwe erfgoedprojecten kan de bestaande geschiedschrijving worden aangevuld. 

In 2020 zijn er drie aanvraagrondes met als deadline 1 februari, 1 juni en 1 oktober.

Stadsmuseum Tilburg beschikt over aanvraagformulieren die verkrijgbaar zijn via Petra Robben, projectleider Stadsmuseum Tilburg. Bel naar T 06 532 684 37 of stuur een mail E petra.robben@stadsmuseumtilburg.nl .


Zoeken op Erfgoed Tilburg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste erfgoednieuws en activiteiten in Tilburg.

Volg ons

Erfgoed Tilburg is ook te volgen via Facebook en Twitter. Mis niets.