Documentaire ‘Corona in Tilburg’ op Omroep Brabant

Door Peerke Donders Paviljoen 17 december 2020
Film
Still Docu 201101 Van Pest Tot Corona Pdp 016101 1536X1024
Foto: Tijdens de première in het Peerke Donders Paviljoen. Foto: ETZ, afdeling Film en Fotografie, Ellen den Ouden.

Omroep Brabant zendt aanstaande vrijdag 18 december een documentaire uit over corona in Tilburg. De documentaire met als titel ‘Het is liefde waar het om draait’ wordt doorlopend vertoond vanaf vrijdag 18 december 17.54 uur en is ieder uur te zien tot en met zaterdag 19 december 17.41 uur. ‘Het is liefde waar het om draait’ is gemaakt bij de expositie in Peerke Donders Paviljoen over de geschiedenis van de zorg in Tilburg ‘Van Pest tot Corona’.

‘Het is liefde waar het om draait’ is gemaakt door Caroline Evers (camera en geluid) en Paul Spapens (interviews). Editor Stijn van der Loo maakte er een pakkend verhaal van. De documentaire kent twee verhaallijnen. Tilburgers die corona hebben gehad of die zelfs een partner hebben verloren, vertellen over hun indringende ervaringen. ‘Het is heus niet zomaar een griepje’, zegt een vrouw nog steeds onder de indruk van wat haar is overkomen. ‘Ik heb vijf mensen zien overlijden.’

Daarnaast laat de documentaire een aantal initiatieven zien die in Tilburg zijn ondernomen om het leven tijdens corona draaglijk te maken. De getuigenissen zijn vastgelegd tijdens en direct na de eerste golf en dat maakt het geheel nog onthutsender gelet op de tweede golf die men maar niet onder controle krijgt. De documentaire is gemaakt als onderdeel van de tentoonstelling over de geschiedenis van de zorg in Tilburg. Deze expositie is na de lockdown weer te zien in het Peerke Donders Paviljoen.

Verlopen

Datum en tijden

vrijdag 18 december 2020 om 17.54 uur en is ieder uur te zien tot en met zaterdag 19 december 17.41 uur

Geplaatst door

Peerke Donders Paviljoen

Zoeken op Erfgoed Tilburg