Erfgoed Tilburg winnaar StadsQuiz Tilburg

Door Erfgoed Tilburg 14 oktober 2018
Nieuws
Quiz 02
Foto: Burgemeester Weterings (r) reikte de eerste prijs uit.

Erfgoed Tilburg schrijft geschiedenis! De eerste editie Stadsquiz Tilburg werd gewonnen door een vertegenwoordiging van de partners van Erfgoed Tilburg. De 222 vragen gingen bijna allemaal over de stad: in twaalf rubrieken, zoals algemeen, beroemdheden, geloof, het Rijke Roomsche leven, onderwijs en economie, passeerden vele aspecten de revue.

Het team van Erfgoed Tilburg had zich gesetteld in de lounge van het Willem II stadion. Gewapend met I-pads, laptops én boeken kwam het team op voorhand al beslagen ten ijs. Vervolgens bleek dat er diverse deskundigen waren op de Tilburgse taol, sport, politiek én kunst en cultuur. De vragen werden gesteld op papier, maar de antwoorden moesten digitaal ingevuld wordenen wel vóór 21.00 uur geüpload. Een race tegen de klok!

In eerste instantie leken de vragen gemakkelijk te beantwoorden en was de parate kennis van de teamleden afdoende voor vragen als: Wat is het oudste pand van de Spoorzone? In welk land werkte Peerke Donders? Wie was de eerste burgemeester van Tilburg? Moeilijker waren de vragen over het kenteken van de auto waarmee in 1965 een bankoverval werd gepleegd of het aantal inwoners in Tilburg in 1918. Toch waren het niet alleen historische vragen. Zo werd gevraagd wat de snelste tijd was van deelnemer 4315 bij de afgelopen Ten Miles, of De Wagon in de Spoorzone een eetbar, een eetcafé of een restaria was en welke drie grote winkelformules Tilburg heeft, als enige stad in Zuid-Nederland. Uiterst actueel was de vraag hoeveel stoelen het uitvak van Willem II telde op zaterdag 13 oktober 2018.

Op die dag werd aldus de eerste StadsQuiz van Tilburg georganiseerd. Er deden ca. 300 mensen mee, verdeeld over 25 teams. Onderaan eindigde het team ‘Gourmetstel’, op de derde plaats ‘Kiwanis Mark en Leij Goirle’, als tweede ‘Theresia Ontspoort’ en als eerste ‘Erfgoed Tilburg’, die met deze overwinning haar naam eer aan deed.

Foto's Ad van Eijck

Geplaatst door

Erfgoed Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg