Voor de tiende keer Maria Zingt in Tilburg

Door Kapel Onze Lieve Vrouw ter Nood 15 mei 2018
Concert
Boekje Namen Van Maria

Op vrijdagavond 25 mei wordt voor de tiende keer het unieke meezing-evenement Maria Zingt gehouden. Ter gelegenheid van dit jubileum krijgen alle bezoekers gratis een boekje over de namen van Maria. Maria Zingt wordt gehouden bij de Onze Lieve Vrouw ter Nood-kapel aan de Kapelhof 6 in het centrum van Tilburg. Aanvang 19.30 uur.

Maria Zingt is een initiatief van de beheerstichting van de kapel O.L. Vrouw ter Nood. Al tien jaar is de organisatie in handen van Karel Bergmans, deken (voorzitter) van de gelijknamige stichting. Ook al tien jaar wordt Maria Zingt gepresenteerd door Paul Spapens, kenner van volksdevotie en in het bijzonder de Mariacultuur.
 
Elk jaar ter gelegenheid van Maria Zingt komt de Stichting Onze Lieve Vrouw ter Nood met iets bijzonders. Twee jaar geleden bijvoorbeeld publiceerde de stichting een poëziebundel met nieuwe Mariagedichten en vorig jaar werd zelfs een Mariakrant uitgegeven. Dit jaar presenteert de organisatie een bundel met verhalen over de namen van Maria. Deze zijn geschreven door Paul Spapens. Bij de twaalf verhalen staan schitterende aquarellen van Aart van Woensel. Het prachtige boekje is vormgegeven door Ingrid Andela.          

Maria is bekend onder tientallen verschillende namen. Voor het boekje heeft Paul Spapens twaalf Brabantse Mariakapellen met bijzondere namen als uitgangspunt genomen. Tilburgse kapellen in het boekje zijn de O.L Vrouw ter Noodkapel, O.L. Vrouw Altijd Durende Bijstand (Ringbaan Zuid) en het Mariamonument ‘Ter Baan’ ook aan de Ringbaan Zuid. Ook de kapel Maria van de Goede duik aan de Gilzerbaan staat er in. Het boekje wordt via de beheerders van andere beschreven kapellen verspreid over heel Brabant.        

Maria Zingt wordt gehouden volgens een opzet die al tien jaar in de smaak valt bij de honderden bezoekers. Onder leiding van dirigent Jos Vingerhoets worden samen met de bezoekers en Gemengd Koor De Bron twaalf bekende Marialiedjes gezongen. Maria Zingt wordt muzikaal begeleid door pianist Harry Swinkels. De liedjes die gezongen worden staan in een liedbundel die gratis ter beschikking wordt gesteld.

De Stichting O.L. Vrouw ter Nood wil de aandacht te vestigen op de kapel aan de Kapelhof. De vrijwilligers hebben de volledige zorg voor dit rijksmonument. De Onze Lieve Vrouw ter Noodkapel werd in 1964 ingewijd door bisschop Bekkers.

Verlopen

Datum en tijden

Vrijdagavond 25 mei om 19.30 uur

Locatie

Onze Lieve Vrouw ter Nood-kapel aan de Kapelhof 6 in Tilburg

Geplaatst door

Kapel Onze Lieve Vrouw ter Nood

Zoeken op Erfgoed Tilburg