DATUM AANGEPAST! Theaterproductie ‘Helga Deen’

Door Piet van Eijkeren 5 maart 2020
Theater
Helga En Kees 2
Foto: Sabine Maes /Joris Donders als Helga en Kees, fotografie: S.Maes

​Dit jaar wordt herdacht dat Europa 75 jaar geleden werd bevrijd van de Duitse overheersing. In het kader daarvan worden binnenkort maar liefst vier voorstellingen in Tilburg gegeven over de joodse ‘Helga Deen’. Vanuit Duitsland was het gezin Deen voor het naderend nazisme gevlucht naar Nederland, waar het veilig onderdak vond bij familie in Tilburg.

De theaterproductie is gebaseerd op het boek ‘Dit is om nooit meer te vergeten’, uitgegeven in 2007 bij uitgeverij Balans, onder redactie van Regionaal Archief Tilburg. Het boek bevat talloze brieven en dagboekaantekeningen van Helga uit 1943; het is uniek, historisch materiaal dat samen met de gegeven context  inspiratie is geweest voor dit gedenkwaardig theatraal portret. De voorstelling ‘Helga Deen’ schetst het tragisch verhaal van een 18-jarige scholiere, jong, veerkrachtig en hopeloos verliefd op de Tilburgse kunstschilder in spe Kees van den Berg. Het geeft een indringend beeld van een prille, innige vriendschap die in de kiem wordt gesmoord; kort nadat deze jonge mensen elkaar leerden kennen en liefhebben, werd Helga op transport gesteld. Deze theaterproductie is een ode aan de liefde en de hoop.


Productie, tekst en regie:  Piet van Eijkeren. De acteurs zijn William van Dijk, Sabine Maes, Joris Donders en Eva Emmen, die als Helga’s vriendin liederen ten gehore zal brengen van o.a. Schubert en Schumann. Techniek: Jef Haen.

LOFT theater, Ringbaan Oost 8  Tilburg.  Vanwege corona zijn de data aangepast:

zaterdag 26 september 20.30 uur
zondag 27 september  14.30 uur
vrijdag 2 oktober  20.30 uur
zaterdag 3 oktober  20.30 

Reserveren: theater.helgadeen@gmail.com

Verlopen

Datum en tijden

zaterdag 26 september 20.30 uur zondag 27 september 14.30 uur vrijdag 2 oktober 20.30 uur zaterdag 3 oktober 20.30

Locatie

LOFT theater, Ringbaan Oost 8 Tilburg

Meer informatie

Reserveren: theater.helgadeen@gmail.com onder vermelding van je naam en de datum van de voorstelling

Geplaatst door

Piet van Eijkeren

Zoeken op Erfgoed Tilburg