Rondleiding in het paleis van Tilburg

Door Bij ons in Tilburg / Gerard Otten 22 juni 2018
Rondleiding
Paleis Raadhuis Large

Het Paleis-Raadhuis is voor vele Tilburgers een onbekend terrein. De meeste Tilburgers kwamen niet verder dan één van de drie trouwzalen en natuurlijk de beroemde marmeren trap voor de trouwfoto’s.

Weet u dat dit gebouw tussen 1847-1849 gebouwd is als Koninklijk Paleis voor Koning Willem II ? Op zondag 8 juli krijgt u de mogelijkheid om dit gebouw, oorspronkelijk Koninklijk Paleis, van binnen te zien. Anno 2018 is er zeer weinig over wat nog herinnert aan dat paleis. Grote verbouwingen in de jaren vijftig van de 19e eeuw en in de jaren dertig van de 20e eeuw zijn hier debet aan.
Sinds 1936 doet het paleis dienst als representatieve ruimte voor de Gemeente Tilburg, er kan getrouwd worden en er wordt nog gewoon in gewerkt door de ambtenaren. Architect Oscar Leeuw ontwierp de binnenkant in de Artdecostijl. Bijzonder zijn de gebrandschilderde ramen van Toon Berg, Piet Clijsen en Joep Nicolas. Zij “ vertellen” de geschiedenis van onze stad. Overigens het vertellen doet stadsgids Gerard Otten tijdens een twee uur durende boeiende rondleiding rond en in het paleis. Een bezoek aan het paleis aangevuld door de verhalen en anekdotes, verteld door Gerard Otten, maken deze rondleiding tot een bijzondere beleving.

Verlopen

Datum en tijden

We starten de rondleiding om 13:00 uur aan de voorzijde (trap/vijverzijde) van het paleis. Kosten zijn € 5,00 p.p. ​

Meer informatie

Reserveren is noodzakelijk en kan door een berichtje te sturen naar: info@bijonsintilburg.nl

Geplaatst door

Bij ons in Tilburg / Gerard Otten

Zoeken op Erfgoed Tilburg