Rockband maakt videoclip in Tilburgs Paleis

Door Gemeente Tilburg 7 juni 2022
Nieuws
Enma 2

ENMA is een hardrockband uit Tilburg. Begin 2022 namen zij hun eerste video op, waarvoor beelden zijn geschoten in het Paleis in Tilburg. Het past helemaal in het project Palace to Be, waarin de stad in het Paleis activiteiten kan uitproberen, hoe het Paleis gebruikt kan worden door de bevolking.

De band ENMA biedt een breed spectrum aan 'heaviness', Van progressieve metal-riffs tot grunge, van introspectieve melancholie tot heftige uitbarstingen. 

ENMA is opgericht door  gitarist Tom Adams (The New Dominion) en bestaat verder iot de bandleden Wessel Speelman (Godless Monarchy) op gitaar, Yoeri van Helvoirt (Forcefeed) op bas en Alex Schenkels (Yama) als zanger. Drums voor hun debut was voor rekening van Yuma van Eekelen (Exivious, Our Oceans, The New Dominion, Pestilence).

Ze benaderden Berny van de Donk van Palace to Be met de vraag of ze in het Paleis opnames mochten maken voor hun eerste videoclip. Dit was nog niet eerder gedaan en na overleg met de gemeente werd hun verzoek met veel plezier goedgekeurd. 

Deze eerste single, genaamd Enigma, 'zal te vinden zijn op hun eerste album 'Apathy Awakened', dat verschijnt in de herfst van 2022 (Electric Spark Records).

De videoclip laat de strijd om de macht tussen twee personen zien, tegen de achtergrond van het late 19e en vroege 20e eeuwse decor van het Paleis. De band kreeg hiervoor financiële steun van de gemeente Tilburg.

Geplaatst door

Gemeente Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg