Mariakerk en Peerke Donders Paviljoen tijdens Open Monumentendag 2023

Door Peerke Donders Park 6 september 2023
Evenement
Peerke Donders Paviljoen Foto Anthonie Quispel
Foto: Peerke Donders Paviljoen - foto Anthonie Quispel

Tijdens Open Monumentendag op 9 en 10 september 2023 is er een speciaal programma in de Mariakerk en het Peerke Donders Paviljoen. Loop mee tijdens de wandeling en bezoek het museum voor naastenliefde.

Op zaterdag 9 september wordt er uitgebreid gevierd dat de Mariakerk op de Schans 150 jaar geleden in gebruik is genomen.  Hiertoe is een speciaal programma gemaakt in de Mariakerk (adres: De Schans 122) én met gidsen een wandelroute van De Schans naar het Peerke Donders Park uitgezet.

In de Mariakerk zal tussen 11.00 – 17.00 uur elk heel uur een rondleiding worden verzorgd, waarin onder deskundige begeleiding een inkijkje in de Mariakerk wordt gegeven. Ook worden bijzondere kerkelijke en liturgische voorwerpen getoond met een doorlopende presentatie van ‘vroeger en nu’ .

Het Peerke Donders Paviljoen is zaterdag 9 september bij wijze van uitzondering open van 12.00 tot 17.00 uur. Je kunt een mooie route wandelen in het noordelijkste stukje van Tilburg Noord. In het Peerke Donders Paviljoen kun je kijken naar de expositie: “Tilburg, het Rome van Nederland?  Geschiedenis van religieus erfgoed.” Bij deze expositie kun je zien wat er tijdens het Rijke Roomse leven gebouwd is in Tilburg, maar ook wat er inmiddels weer gesloopt is. Heel veel Tilburgers hebben een stukje tastbaar erfgoed van de sloop gered, om toch een blijvende herinnering aan “hun kerk” te houden.

Ook op zondag 10 september is het Peerke Donders Paviljoen open voor het Open Monumentenweekend. De openingstijden op zondag zijn 13.00 – 17.00 uur.

Tijdens het Open Monumentenweekend is de entree gratis, een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.
Adres: Peerke Donders Park 3, 5011 XL Tilburg.

Verlopen

Datum en tijden

Zaterdag 9 september van 11.00 - 17.00 uur. Zondag 10 september van 13.00 - 17.00 uur

Locatie

Mariakerk - De Schans 122 en Peerke Donders Paviljoen - Peerke Donders Park 3

Geplaatst door

Peerke Donders Park

Zoeken op Erfgoed Tilburg