AVANS-studenten filmen monumenten in Tilburg

Door Werkgroep Open Monumentendag 12 september 2019
Nieuws
Avansstudenten In Loc Hal
Foto: Avansstudenten in de LocHal

Eerstejaars studenten Bouwkunde en Ruimtelijke Ontwikkeling van Avans Hogescholen hebben hun eigen Monumentendag. Tijdens de introductie zijn ze op 28 augustus met grote getale op pad gegaan om de stad te leren kennen.

Twee ouderejaars, Maartje en Freek, hadden dit voorbereid en een opdracht geformuleerd. Die opdracht luidde kortweg: maak een kort filmpje van een monument voorzien van achtergrondinformatie én commentaar. Ze hadden daar drie uur te tijd voor. Zo'n 200 eerstejaars studenten deden mee, in groepjes van ongeveer zeven studenten.

Iedere groep kreeg een specifiek monument toegewezen, zoals de LocHal, Polygonale Loods (restaurant EVE), Cinecitta en de Heikese kerk.

De zes beste filmpjes worden zondag 15 september getoond mét het verhaal van die studenten zelf: tijdens de Open Monumentendag in de LocHal. Nieuwsgierig? Kijk alvast op YouTube en bekijk hieronder als voorbeeld één van de filmpjes.

Het thema van Open Monumentendag 2019 is 'Plekken van plezier'. Verschillende monumenten in  Tilburg en Berkel-Enschot zijn dit weekend te gratis bezoeken.  

Geplaatst door

Werkgroep Open Monumentendag

Zoeken op Erfgoed Tilburg