Kennismaking met de Brabant-Collectie

Door Brabant Collectie 19 december 2017
Rondleiding
Brabant Collectie Rondleiding

De Brabant-Collectie is een unieke en diverse verzameling over het heden en het verleden van Noord-Brabant en bestaat uit boeken, tijdschriften, handschriften, oude drukken, kaarten, prenten, tekeningen en foto’s. Deze collectie is weliswaar digitaal en op locatie vrij toegankelijk, maar middels een introductie-rondleiding kunt u op een gastvrije manier kennismaken met deze schatkamer in de universiteitsbibliotheek.

Op donderdag 25 januari 2018 biedt de Brabant-Collectie aan alle belangstellenden de gelegenheid om kennis te komen nemen van deze veelzijdige en omvangrijke collectie. Deze introductie bestaat uit een presentatie met een inleiding in de geschiedenis, de inhoud en de gebruiksmogelijkheden van de collectie, alsmede uitleg over de website en databanken van de Brabant-Collectie. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan de raadpleegruimte waar een aantal bijzondere materialen wordt getoond, met de focus op Tilburg en de directe omgeving.

Verlopen

Datum en tijden

De rondleidingen zijn inmiddels volgeboekt. Aanmelden is niet meer mogelijk.

Locatie

De rondleiding vindt plaats in de bibliotheek van Tilburg University (gebouw L) aan de Warandelaan. Die is eenvoudig met de auto, bus of trein bereikbaar.

Contact

Aanmeldingen zijn gesloten

Meer informatie

Nieuwsgierig naar bronnen van de provincie?

Geplaatst door

Brabant Collectie

Zoeken op Erfgoed Tilburg