Industrieel erfgoed in Tilburg op Omroep Brabant

Door Gemeente Tilburg 6 november 2020
Nieuws
20170918 125849

Hergebruik van industrieel erfgoed, dat is te zien in de documentaire ‘Gebruikte stenen’ die dinsdag 10 november begint met een uitzending over Udenhout en Tilburg. In het vroege voorjaar van 2020 vroeg de Federatie Industrieel Erfgoed Nederland een bijdrage uit het Fonds Erfgoed Tilburg om deze afleveringen mogelijk te maken. Het verzoek werd gehonoreerd en vanuit de gemeentelijke afdeling Ruimte werkten Joost Op ’t Hoog en Dirk van Alphen mee aan de documentaire.

Vanaf dinsdag 10 november om 17:50 uur beginnen de uitzendingen en is het meteen raak. Volg de verhalen over de voormalige Steenfabriek in Udenhout, de Spoorzone in Tilburg en het Waterzuiveringscomplex Moerenburg. Op 22 december volgt een tweede aflevering met nog meer Tilburg. Dan is er aandacht voor de Piushaven met de IJzergieterij, de Aabe-fabriek en de Stadsbrouwerij.

Kijken dus naar: ‘Gebruikte stenen’ op Omroep Brabant, vanaf 10 november 12 weken lang, iedere dinsdagavond vanaf 17.50 uur op televisie. Richt dinsdag de antenne van je televisieset op Omroep Brabant en geniet vanuit je luie stoel van het fraaie industriële erfgoed in Tilburg. Later beschikken we over twee speciaal voor Tilburg gemonteerde, wat langere versies die we hopelijk ook hier kunnen laten zien. Meer weten? Kijk op de website van Omroep Brabant.

Geplaatst door

Gemeente Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg