Stadsgidserij Tilburg

Door Stadsgidserij Tilburg 28 november 2017
Wandeling
Stadsgidserij

Tilburg is nu met ruim 210.000 inwoners de zesde stad van Nederland, doch ooit ontstaan uit kleine kernen waarvan de inwoners de kost verdienden als agrariër en thuiswever. Tilburg was lang dé textielstad van Nederland, en na de teloorgang van die industrie werd de aandacht verlegd naar technologie, handel, dienstverlening en onderwijs. Het stadscentrum kenmerkt zich door een kleinschalig karakter, met de grootste terrasdichtheid van Nederland.

En wat te denken van de boeiende afwisseling tussen prachtige 19e eeuwse panden en schitterende staaltjes van moderne architectuur. Of de talloze evenementen die de stad kleur geven en trekpleisters als De Pont, Popcentrum 013, Theaters Tilburg en het Textielmuseum. Maar ook de omgeving van de stad is zeker een bezoek waard.

Stadsgidserij biedt onder andere zo’n twintig (thematische) wandelingen door de meest uiteenlopende Tilburgse omgevingen. Belangstellenden voor historie, architectuur, erfgoed, details in het straatbeeld, kunst in de openbare ruimte, monumenten etc. worden op hun wenken bediend met deskundige informatie en aanstekelijke verhalen. De kracht van Stadsgiderij is dat er steeds nieuwe uitdagingen en  aanknopingspunten worden gezocht en gevonden. De enthousiaste gidsen bewijzen keer op keer dat Tilburg zeer te moeite waard is om te bezoeken en nader te ontdekken. Dit kan bijvoorbeeld ook tijdens rondleidingen door de Spoorzone, in het Paleis-raadhuis of door het ‘dwaalgebied’, inclusief culinaire verrassingen. Het is dus echt een aanrader om de website van Stadsgidserij Tilburg regelmatig te bekijken, want het actuele aanbod blijft doorlopend in beweging. Ontdek Tilburg!

www.stadsgidserij.nl

doorlopend

Datum en tijden

Gedurende het hele jaar vinden er wandelingen plaats.

Contact

Voor meer informatie of reserveringen bel 06 48262711 of e-mail naar info@stadsgidserij.nl

Meer informatie

Bekijk de geplande actuele wandelingen.

Geplaatst door

Stadsgidserij Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg