Internationale Dag tegen racisme en discriminatie in de LocHal

Door Comité 30 juni - 1 juli Tilburg 10 maart 2023
Herdenking
Antiracisme Dag 2023

Tijdens de Internationale dag tegen racisme en discriminatie is er in de Kennismakerij (Bibliotheek LocHal) een bijeenkomst over het racisme- en discriminatiebeleid van de gemeente Tilburg met wethouder Esmah Lahlah (diversiteit en inclusie).

Wereldwijd wordt in maart aandacht besteed aan de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie. De organisatie van de 21 maart herdenking (AntiRacismeGroep Tilburg, Comité 30 juni/1juli en Radar) houdt deze dinsdag de stand van zaken van het Tilburgse antiracisme-beleid tegen het licht. Wethouder Esmah Lahlah geeft hierop haar kijk en gaat daarover met de aanwezigen in gesprek. 

Internationale dag tegen racisme en discriminatie
Deze jaarlijkse herdenking werd door de Verenigde Naties ingesteld naar aanleiding van het bloedbad in Sharpeville (Zuid-Afrika), waar op 21 maart 1960 de politie het vuur opende op een groep mensen die demonstreerde tegen apartheid (de beruchte pasjeswetten). De apartheid is inmiddels afgeschaft, maar racisme en discriminatie zijn nog aan de orde van de dag, ook in Nederland. Tal van landen over de hele wereld staan op deze dag stil bij het onrecht dat individuen en groepen elkaar aandoen. Diverse steden in Nederland (o.a. Tilburg) doen mee aan deze actiedag.

In Tilburg vond op 6 juni 2020 een grote Black Lives Matter-demonstratie plaats. Naar aanleiding daarvan heeft de Tilburgse gemeenteraad op 22 juni een motie aangenomen waarin de gemeenteraad zich unaniem en stevig uitspreekt tegen racisme en discriminatie en vóór een stad die diversiteit en inclusiviteit omarmt.

Praktische informatie
Datum: dinsdag 21 maart 2023
Tijd: 19.30-21.00 uur
Locatie: KennisMakerij (Bibliotheek LocHal)
Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg (achter station Tilburg Centraal)
Toegang is gratis

Verlopen

Datum en tijden

Dinsdag 21 maart van 19.30 tot 21.00 uur

Locatie

Kennismakerij, Bibliotheek LocHal, Burgemeester Brockxlaan 1000

Geplaatst door

Comité 30 juni - 1 juli Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg