Foto-expositie Dwalen door Sint Anna

Door Miranda van de Mortel 19 november 2021
Tentoonstelling
8
Foto: St. Annaplein, met rechts een groentekar. Fotograaf onbekend, 1915. Collectie Regionaal Archief Tilburg

In november en december 2021 bezoek je in wijkcentrum De Nieuwe Stede een expositie die is samengesteld door Miranda van de Mortel. Deze is ontstaan naar aanleiding van de kaartenset Dwalen door Sint Anna.

Eind 2020 verscheen de kaartenset Dwalen door Sint Anna, waarmee je aan de hand van informatiekaarten en oude en nieuwe foto’s deze bijzondere Tilburgse wijk kunt verkennen. In november en december 2021 zijn de foto’s van de kaartenset in uitvergrote vorm te bewonderen tijdens een foto-expositie in wijkcentrum De Nieuwe Stede (Capucijnenstraat 156). Daarnaast zijn er in een vitrinekast voorwerpen te bewonderen die een link hebben met de locaties op de foto’s, onder andere afkomstig uit de collecties van Stadsmuseum Tilburg, het archief van de Fraters CMM en het College Historisch Brandweermateriaal Tilburg.

Deze expositie is op vrijdag 5 november geopend en is tot de kerstdagen toegankelijk tijdens de openingsuren van het buurtcentrum: maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 23.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur. De expositie is gratis te bezoeken.

Verlopen

Datum en tijden

Openingsuren van het buurtcentrum: maandag t/m donderdag van 8.30 uur tot 23.00 uur en vrijdag van 8.30 uur tot 12.00 uur

Locatie

Wijkcentrum De Nieuwe Stede, Capucijnenstraat 156

Geplaatst door

Miranda van de Mortel

Zoeken op Erfgoed Tilburg