Erfgoedpresentaties in Tilburgse kroegen

Door Heemkundekring Tilborch 4 juni 2023
Evenement
2023 06 03 Erfgoedverhalen Vanuit Tilburgse Kroegen

Op dinsdag 13 juni organiseert de Erfgoedbènde een kroegcollegetocht door Tilburg. Op drie verschillende locaties in Tilburgse kroegen kun je luisteren naar korte presentaties over Tilburgs erfgoed. Een kennismaking met de Tilburgse identiteit, uiteraard onder het genot van een drankje.

De Erfgoedbènde is het onafhankelijke jongerenpanel van Erfgoed Brabant en richt zich voornamelijk op jongeren. Ook gaan zij in gesprek met traditionele erfgoedverenigingen over hoe zij gezamenlijk jongeren kunnen bereiken. Hieruit ontstond een samenwerkingsverband met Heemkundekring Tilborch, waarbij de Tilburgse kroegentocht een eerste initiatief is.

Op drie locaties vinden presentaties plaats van ongeveer twintig minuten. Aansluitend kunnen bezoekers vragen stellen. Vervolgens trekt de groep naar de volgende locatie.

De start is bij Stadscafé Meesters, waar Olivier Rieter een verhaal zal houden over de nostalgische schoonheid van Tilburg. In Stadscafé De Spaarbank vertelt Lucas Derks over de stadsontwikkeling van Tilburg. De afsluiting is bij Loc Brewery, waar Teuntje van de Wouw het thema ‘De stad in bewegend beeld’ zal behandelen. Deze presentatie zal vooral bestaan uit oude foto’s en films die afkomstig zijn van de beeldbank van Regionaal Archief Tilburg.

Programma en aanmelden
Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. De avond start om 18.30 uur en het volledige programma vind je op: www.ticketkantoor.nl/shop/kroegcollegetilburg. Hier kun je ook aanmelden. De kosten bedragen € 10,00 en hiervoor krijg je op elke locatie een drankje. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van de Erfgoedbènde en op de website: www.erfgoedbende.wordpress.com. 

Verlopen

Datum en tijden

Datum: 13 juni 2023 Locatie: Stadscafé Meesters, Stadscafé De Spaarbank en Loc Brewery Aanvang: 18.30 uur Einde: 22.00 uur Kosten: € 10,00 (inclusief drie consumpties)

Meer informatie

Aanmelden via www.ticketkantoor.nl/shop/kroegcollegetilburg

Geplaatst door

Heemkundekring Tilborch

Zoeken op Erfgoed Tilburg