Tweede lezing in serie Erfgoed van de Fraters: De Fraters in Suriname en het culturele leven

Door Peerke Donders Paviljoen 25 september 2019
Lezing
Peerkedonders Tilburg Paviljoen

In september en oktober van 2019 wordt er een serie van drie lezingen georganiseerd in het Peerke Donders Paviljoen. Deze lezingen passen bij de expositie Missie van Barmhartigheid, bij gelegenheid van 175 jaar Fraters van Tilburg. Op zondag 6 oktober zal Michiel van Kempen een lezing geven over de Fraters in Suriname en het culturele leven, in het kader van het geschreven erfgoed, ook om 15.00 uur in het Peerke Donders Paviljoen.

Ruim 100 fraters waren tussen 1902 en 2012 in Suriname werkzaam. Ze werkten op scholen en internaten, in uiteenlopende bedrijven en diverse kerkelijke en maatschappelijke organisaties. Verschillende fraters hebben ook geschreven over het land en de talen en culturen van Suriname. In deze lezing belicht Michiel van Kempen de bijdrage van de fraters aan de Surinaamse literatuur en cultuur.

Michiel van Kempen is bijzonder hoogleraar in de Nederlands Caraïbische letteren aan de Universiteit van Amsterdam. In zijn boek "Een geschiedenis van de Surinaamse l teratuur" gaat hij onder andere in op het werk van fraters en andere rel gieuzen in Suriname.

De volgende en laatste lezing in deze serie is op zondag 20 oktober.

Verlopen

Datum en tijden

Zondag 6 oktober om 15.00 uur

Locatie

Peerke Donders Paviljoen - Museum voor Naastenliefde
Peerke Donderspark 3
5011 XL Tilburg

Meer informatie

e-mail aan secretariaat van de Fraters: j.kortekaas@cmmbrothers.nl of telefonisch op 013-5432777 (ma t/m do 9.00-12.30 uur)

Geplaatst door

Peerke Donders Paviljoen

Zoeken op Erfgoed Tilburg

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Altijd op de hoogte van het laatste erfgoednieuws en activiteiten in Tilburg.

Volg ons

Erfgoed Tilburg is ook te volgen via Facebook en Twitter. Mis niets.