Derde lezing in serie Erfgoed van de Fraters: Een 175-jarige collectie

Door Peerke Donders Paviljoen 25 september 2019
Lezing
Peerkedonders Tilburg Paviljoen

In september en oktober van 2019 wordt er een serie van drie lezingen georganiseerd in het Peerke Donders Paviljoen. Deze lezingen passen bij de expositie Missie van Barmhartigheid, bij gelegenheid van 175 jaar Fraters van Tilburg. Op zondag 20 oktober geeft kunsthistoricus Joost van Hest een lezing over de 175 jaar oude collectie van de Fraters, het culturele erfgoed van de Fraters in Tilburg. Deze lezing start om 15.00 uur in het paviljoen en is gratis te bezoeken.

In deze lezing doet Joost van Hest verslag van zijn inventarisatie van het cultuurgoed van de fraters in Tilburg. Wat zijn betekenisvolle schilderijen en andere objecten? Wat zeggen ze over de identiteit en missie van de fraters? Wat moet er met deze collectie gebeuren en vooral: wat is het behouden waard?

Joost van Hest is kunsthistoricus en gespecialiseerd in religieus erfgoed. Als erfgoedconsulent adviseert hij veel Nederlandse kloosters. In 2016 maakte hij, in samenwerking met Museum Catharijneconvent, een inventarisatie van het cultuurgoed van de Fraters in Tilburg. Hierover schreef hij ook een artikel in het blad "Tilburg, tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur, april 2019".

Dit is de derde en laatste lezing in een serie van drie.

Verlopen

Datum en tijden

Zondag 20 oktober om 15.00 uur

Locatie

Peerke Donders Paviljoen - Museum voor Naastenliefde
Peerke Donderspark 3
5011 XL Tilburg

Meer informatie

e-mail aan secretariaat van de Fraters: j.kortekaas@cmmbrothers.nl of telefonisch op 013-5432777 (ma t/m do 9.00-12.30 uur)

Geplaatst door

Peerke Donders Paviljoen

Zoeken op Erfgoed Tilburg