De Tilburgse Sterrentocht 2024

Door Het Vierde Geschenk 5 januari 2024
Wandeling
1 Sterrentocht Fotos Christel Doevendans Dsc 0306 30 1024X681
Foto: Sterrentocht in 2023 - Foto Christel Doevendans

Op 6 januari 2024 trekt opnieuw de Tilburgse Sterrentocht door de binnenstad van Tilburg. Een spektakel vol Tilburgse cultuur. Voorop gaat een enorme lichtgevende ster die we met z’n allen volgen.

Met de Tilburgse Sterrentocht dragen we de volgende idealen uit: solidariteit, delen, samen en gelijkwaardigheid. Onder het motto: ‘Er is maar één toekomst en dat is een gezamenlijke’.

Licht is het centrale thema in de Tilburgse Sterrentocht. Licht is universeel en speelt een rol in alle culturen, licht is het symbool van hoop en toekomst. Kinderen hebben lampionnen gemaakt en in wijken zijn lichtsculpturen gebouwd. Álle Tilburgers zijn welkom om te komen genieten van dit bijzondere evenement. De Tilburgse Sterrentocht is voor alle leeftijden. Loop mee!

Dit evenement wordt georganiseerd door Stichting Het Vierde Geschenk, de drijvende kracht achter de Tilburgse Speelgoedbank. Tijdens de Sterrentocht wordt speelgoed opgehaald. Breng dus speelgoed mee.

De Tilburgse Sterrentocht is een culturele parade met een idealistisch doel. Het evenement komt voort uit de eeuwenoude Driekoningentraditie. Een onderdeel daarvan was een intocht van de Driekoningen. Deze intocht werd in 1965 voor het laatst gehouden. In 2019 en 2020 trok de stoet opnieuw door de binnenstad van Tilburg, nu op initiatief van de Stichting Het Vierde Geschenk. De coronaperiode werd gebruikt om deze stoet volledig te moderniseren, te schoeien op de leest van hedendaags Tilburg. Het multiculturele en het multireligieuze van de stad werd als uitgangspunt genomen.

Praktische informatie

Tilburgse Sterrentocht: zaterdag 6 januari 2024
Start: 17.00 uur op het Willemsplein, voor het Paleis Raadhuis
Route: Paleis Willemsplein - Monumentstraat - Heuvelstraat - Pieter Vreedestraat - Pieter Vreedeplein - Heuvel - Heuvelstraat -
Stadhuisplein - Stadhuisstraat - Willemsplein
Einde: 19.00 uur

De Sterrentocht wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie van Erfgoed Tilburg.

Verlopen

Datum en tijden

Zaterdag 6 januari 2024 Start: 17.00 uur op het Willemsplein, voor het Paleis Raadhuis

Locatie

Route: Paleis Willemsplein - Monumentstraat - Heuvelstraat - Pieter Vreedestraat - Pieter Vreedeplein - Heuvel - Heuvelstraat -
Stadhuisplein - Stadhuisstraat - Willemsplein

Geplaatst door

Het Vierde Geschenk

Zoeken op Erfgoed Tilburg