De schatten van Jeruzalem! Een mooie wandeling in Tilburg

Door Bewoners Jeruzalem 14 juni 2022
Wandeling
Ca627 F92 44 Fe 4 D50 8492 7 Eaad770 F1 Ab

Op zaterdag 18 juni vinden de eerste twee wijkwandelingen in Jeruzalem plaats. Deze wandelingen geven een bijzonder inkijkje in de geschiedenis van de wijk en haar bewoners.

Wat ruim twee jaar geleden begon met een oproep voor ideeën voor de wijk, heeft uiteindelijk geresulteerd in een ludieke wandeling georganiseerd door en voor bewoners van Jeruzalem. Bewoonster Desiree van den Hout licht toe: “We wilden iets bijzonders organiseren voor bewoners van Jeruzalem. Een activiteit die de verbinding van bewoners met de wijk en elkaar verstevigt. En die bewoners trots maakt op hun wijk. Met humor en muziek gaan we tijdens de wandeling op zoek naar De Schatten van Jeruzalem.”

Aanleiding van het bewonersinitiatief zijn de grote veranderingen die de wijk heeft doorgemaakt de afgelopen jaren. Het was ooit de armste wijk van Brabant. Nu woont er arm, rijk en alles ertussen in. De toen verpauperde arbeiderswijk met sociale woningbouw, naoorlogse woningen en fabrieken, is flink van karakter veranderd. 

Tijdens de wandeling is aandacht voor de cultuurhistorische aspecten van de wijk. Samen met historicus en meesterverteller René Bastiaanse (bekend van het tv-programma De wandeling van Omroep Brabant) en entertainer Peer de Graaf en zijn accordeonist ontdekken we de Schatten van Jeruzalem, waaronder bijzondere ontmoetingen en locaties. Het belooft het een levendige wandeling te worden, doorspekt met humor en muziek.
Om 13.30 uur is de officiële en feestelijke aftrap.

In het najaar worden de volgende twee wandelingen georganiseerd. Hiermee ligt er een mooi concept dat de komende jaren herhaald kan worden. De wandelingen op 18 juni zijn voor bewoners van Jeruzalem, daarna is iedereen van harte welkom.

Verlopen

Datum en tijden

Zaterdag 18 juni vanaf 13.30 uur

Locatie

In de wijk Jeruzalem

Geplaatst door

Bewoners Jeruzalem

Zoeken op Erfgoed Tilburg