Subsidie voor opknappen monumenten

Door Gemeente Tilburg 8 augustus 2018
Nieuws
Csm Restauratiesubsidie 1Cfdd29Ec6
Foto: Wonen in een monument in Tilburg

​Inwoners die in het bezit zijn van een gemeentelijk monument of een pand met cultuurhistorische waarde kunnen bij de gemeente een zogenaamde restauratiesubsidie aanvragen. Er is een maximum van 20.000 euro per project beschikbaar voor gemeentelijke monumenten. Werkzaamheden waar het geld voor gebruikt kan worden, zijn onder meer het schoonmaken van het pand of herstel van kozijnen en glas-in-lood.

Ook voor bijkomende kosten, zoals steigerkosten of herstel van constructie kan de subsidie gebruikt worden. Inwoners kunnen 40 procent van de subsidiabele kosten vergoed krijgen met een maximum van 20.000 euro per project. Voor panden met cultuurhistorische waarde geldt hetzelfde percentage tot een maximum van 5.000 euro per project.

Reparatieplan
Bewoners die de subsidie willen aanvragen, moeten een gebrekenplan sturen. Daar moet een overzichtelijk reparatieplan met een goede kostenraming bij zitten. Mogelijk is er ook een vergunning nodig. Het kan verstandig zijn om eerst een gesprek aan te gaan met de mensen van monumentenzorg, omdat niet alle kosten worden gesubsidieerd. Dit kan via het mailadres: monumenten@tilburg.nl. Er zijn ook mogelijkheden voor het energiezuinig verbouwen van monumenten.

Identiteit
Erfgoed en monumenten dragen bij aan de identiteit en leefbaarheid van onze omgeving. Daarom is het belangrijk om historisch waardevolle panden in stand te houden. Op die manier blijft het ruimtelijk cultureel erfgoed behouden.


Bron: www.tilburg.nl

Geplaatst door

Gemeente Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg