Restauratie bakhuisje Kommerstraat

Door Gemeente Tilburg 29 mei 2018
Nieuws
Bakhuis 3

In Moerenburg ligt aan de Kommerstraat 2 een prachtig boerderijcomplex. Het is een gemeentelijk monument. Het gaat om de langgevelboerderij ‘t Hooge Huys met ook een Vlaamse schuur, een bakhuis en een waterput. In oorsprong gaat het complex wellicht terug tot de 18e eeuw. Een aantal onderdelen is in de loop van de tijd aangepast. De boerderijfunctie is vervallen en het hoofdgebouw is na een zorgvuldige renovatie al een aantal jaren in gebruik als woonhuis.

Onlangs heeft de trotse eigenaar de restauratie van het bijbehorende bakhuis afgerond. De gemeente heeft hiervoor restauratiesubsidie verleend. De eigenaar krijgt al veel positieve reacties. Van passerende wandelaars kreeg hij een briefje met foto (zie hierboven). Op die foto staan de voorouders van die wandelaars voor de boerderij aan de Kommerstraat. Het zijn Martinus van Rijswijk (1858-1937) en Johanna Maria Snels (1865-1948) samen met hun oudste dochter Dien (1890-1983) en hun jongste zoon Toon (1908-1994). Zij zouden vanaf 1887 tot ergens in de jaren '40 van de 20e eeuw in deze boerderij hebben gewoond. De foto dateert van circa 1925.

Door de restauratie is het complex weer verder opgeknapt én is het bakhuis opnieuw in gebruik en kan er weer brood en tegenwoordig ook pizza gebakken worden. De eigenaar is bereid dit te laten zien.
Interesse? Stuur dan een bericht naar het bakhuis

Geplaatst door

Gemeente Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg