Open Monumentendag 2017. Boeren, burgers en buitenlui!

Door Werkgroep Open Monumentendag 13 oktober 2017
Nieuws
9 Kerkstraat 1
Foto: Foto Kerkstraat Berkel-Enschot. Werkgroep Open Monumentendag

Boeren, burgers en buitenlui is het thema van Open Monumentendag 2017. Vele panden en natuurgebieden zijn opengesteld om dit thema toe te lichten.

Een mooie gelegenheid om eens stil te staan bij de samenleving van destijds is de Open Monumentendag die op zaterdag 9 en zondag 10 september landelijk wordt georganiseerd. Boeren, burgers en buitenlui is het thema van de aanstaande Open Monumentendag. De nadruk ligt hiermee sterk op mensen en op hun onderlinge economische en culturele relaties. Het thema verbindt stadsbewoners en plattelandsbewoners en de geschiedenis met het heden.

Udenhout en Berkel-Enschot hebben van oudsher een agrarisch karakter. Hier worden dan ook vele boerderijen en boerenerven opengesteld. Door de Werkgroep Open Monumentendag zijn er twee fietsroutes ontwikkeld die langs de panden gaan. In Tilburg worden de kernen Goirke, Hasselt en Reitse Hoevenstraat via de Bokhamer verbonden met de landgoederenzone Bredaseweg en Oude Warande. Aan de Oude Warande wordt op 10 september speciaal aandacht besteed.

De Werkgroep Open Monumentendag brengt een folder uit met informatie over de opengestelde monumenten, de openingstijden en de activiteiten. De locaties staan op de plattegrond. Stadsmuseum Tilburg werkt aan een doorlopend verhaal over de bewoners en gebruikers van de panden: niet over arbeiders, maar over boeren, burgers en buitenlui.

De foto's zijn gemaakt door de Werkgroep Open Monumentendag.

Meer informatie

Maak contact met de bestuursleden van de werkgroep

Geplaatst door

Werkgroep Open Monumentendag

Zoeken op Erfgoed Tilburg