Kees van Kempen koninklijk onderscheiden

Door Erfgoedcentrum 't Schoor Udenhout 5 juli 2022
Nieuws
2 Juli Koninklijke Onderscheiding Kees 2
Foto: Kees van Kempen ontvangt koninklijke onderscheiding van burgemeester Weterings

Op 2 juli 2022 ontving tot zijn grote verrassing Kees van Kempen een koninklijke onderscheiding. Hij werd benoemd tot: Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Burgemeester Theo Weterings van de gemeente Tilburg sprak tijdens de jaarlijkse vrijwilligersbijeenkomst van Erfgoedcentrum ’t Schoor een lofrede uit over de vele werkzaamheden die Kees voor Udenhout heeft gedaan.

Kees is vanaf de oprichting, 30 jaar geleden, de inspirerende voorzitter van het Schrijversteam van ons erfgoedcentrum. Inmiddels zijn er al meer dan 70 boeken verschenen. Zijn gedreven inzet om de geschiedenis van Udenhout en Biezenmortel vast te leggen is enorm.  Sinds 2020 is Kees naast voorzitter van het Schrijversteam, ook voorzitter van ’t Schoor. Daarnaast zet hij zich al meer dan 30 jaar in voor de parochie en voor Kasteel de Strijdhoef en is sinds enkele jaren ook secretaris van Brabants Heem.

Deze onderscheiding is dus een terechte waardering voor Kees. Wij hopen dat hij zich nog vele jaren voor het erfgoedcentrum kan blijven inzetten.

Geplaatst door

Erfgoedcentrum 't Schoor Udenhout

Zoeken op Erfgoed Tilburg