Expeditie Erfgoed Tilburg: de Erfgoedkaravaan!

Door Stadsmuseum Tilburg 17 juni 2019
Nieuws
4  Eo Moordhoek 2017 Generale 159 Fotograaf Onbekend
Foto: Muziektheater Marietje Kessels

Kan erfgoed meer voor de stad betekenen dan we denken? En hoe verhogen we die werkzaamheid dan? Erfgoed Tilburg startte eind 2018 een expeditie in én met de stad om hierop antwoorden te vinden. Een eerste verkenning van negen Tilburgse initiatieven maakte onderdeel uit van deze expeditie. Het leverde een mooi overzicht op dat laat zien hoe divers het palet al is.

Erfgoed omvat een breed en uitdijend spectrum. Het is immaterieel of materieel, stamt uit de tijd van Willem II of uit de Wederopbouw. Het kan een rozenkrans zijn of een groot industrieel gebied, het bevindt zich in stad of trekt juist sporen in het platteland. Het is verdeeld over deze of gene kaant, over inwoners met of zonder immigratieachtergrond. Het gaat in ieder geval altijd om waardevolle aspecten uit het verleden en heden die we belangrijk of inspirerend vinden voor de toekomst.

De komende weken presenteren we op deze website korte beschrijvingen van negen initiatieven. Van Keti Koti tot De Jaozeetie. Van muziektheater tot gebiedsontwikkeling. Korte verhalen over betrokken Tilburgers die vanuit vaak heel verschillende drijfveren werken aan een verbonden stad. Lees wat ze doen en waaróm ze dit doen.

Op de foto zien we een fragment uit Muziektheater Marietje Kessels. Een Tilburgs verhaal in een nieuwe verpakking! Binnenkort meer hierover.

Lees alle onderwerpen van de Erfgoedkaravaan

Geplaatst door

Stadsmuseum Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg