Enquête Het Vierde Geschenk Driekoningen Tilburg

23 maart 2020
Nieuws
P1077536 Medium

Het Vierde Geschenk is een Tilburgse organisatie die bevordert dat kinderen speelgoed delen met leeftijdgenootjes. De gelijknamige stichting kreeg in korte tijd veel bekendheid en de doelstelling wordt algemeen onderschreven en ondersteund. Het initiatief komt voort uit de eeuwenoude Driekoningentraditie die op deze manier past in de hedendaagse samenleving die multicultureel en inclusief is.

Het Vierde Geschenk werkt aan een aantal structurele voorzieningen, waaronder de opzet van een speelgoedbank. Het uitgangspunt is de circulaire economie, wat in dit geval betekent dat 'oud' speelgoed herbruikbaar is voor gezinnen die het zelf niet kunnen kopen. Het Vierde Geschenk is een project dat past bij Tilburg. Het project wordt namelijk gekoppeld aan de traditie van het Driekoningenzingen. Drie koningen brachten geschenken mee voor het kindje Jezus. In Tilburg brengen de kinderen vanuit gezamenlijkheid een vierde geschenk mee, voor de kansarmere leeftijdgenootjes in de stad. 

Als een van de middelen om deze circulatie van speelgoed op gang te brengen, wordt er gedacht aan een speelgoedbank. Oud speelgoed krijgt een nieuwe betekenis én bestemming. Hoewel de organisatie denkt dat het een goed middel is, is het de vraag of (groot)ouders al dan niet bereid zijn om gebruikt speelgoed te kopen. 

Het bestuur van Het Vierde geschenk heeft Unipartners Tilburg gevraagd een onderzoek te doen naar bereidheid van (groot)ouders om al dan niet gebruikt speelgoed te kopen. behoort u tot deze doelgroep? Bent u ouder of grootouder? Wilt u dan meewerken aan het onderzoek door onderstaande vragen in te vullen? Het neemt slechts enkele minuten in beslag. 


 


Zoeken op Erfgoed Tilburg