Wereldberoemd in Tilburg

Door Heemkundekring Tilborch 8 december 2022
Lezing
2022 12 22 Wereldberoemd In Tilburg

Op 22 december geeft Marcel de Reuver (onder andere bekend van de Stadsgidserij) de lezing ‘Wereldberoemd in Tilburg’. Een hernieuwde kennismaking met ‘wereldberoemde’ Tilburgers als Rooie Stien, Pieta Melis, Helga Deen en vele anderen.

‘Wie kent ze niet’, zou je bijna zeggen. Koning Willem II, Peerke Donders en Burgemeester Becht behoren immers tot de bekendste Tilburgers van de afgelopen eeuwen. Maar ook namen als Jan van Roessel, ’t Mosterdmenneke en Wieske Snuf tovert bij veel Tilburgers een glimlach op de lippen. Toch valt er meer over deze mensen te vertellen dan we al lang wisten.

Dat blijkt onder andere uit de gedichten over een twintigtal bekende Tilburgers, die Marcel de Reuver bundelde in ‘Wereldberoemd in Tilburg’. Tijdens de lezing zal hij hier met zijn typische, humoristische vertelstijl uit putten. Mede dankzij zijn jarenlange ervaring als stadsgids brengt hij deze - en ‘al die aander’ - weer tot leven. Als taalkunstenaar brengt hij de teksten op een luchtige manier zonder afbreuk te doen aan de essentie van het verhaal. 

Marcel de Reuver
Marcel is schreef diverse boeken over Tilburg, waaronder ook de gedichtenbundel ‘Wereldberoemd in Tilburg.’ Hierin worden twintig markante Tilburgers uitgelicht die de Tilburgse geschiedenis, ieder op eigen wijze, kleur gaven. In het boekje komen ze weer tot leven door middel van foto’s, anekdotes en levensverhalen.Verlopen

Datum en tijden

22 december 2022, Regionaal Archief Tilburg (Kazernehof 75). 20.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur) tot (circa) 22.00 uur. Niet leden betalen € 5,- entree. Koffie is gratis.

Meer informatie

Vooraf aanmelden is niet nodig. Parkeren is mogelijk achter het Duvelhok (ingang Dunantstraat).

Geplaatst door

Heemkundekring Tilborch

Zoeken op Erfgoed Tilburg