Verhalen wandeling naar El Feth moskee (VOL)

Door TijdLab 17 februari 2022
Wandeling
Aanzicht El Feth
Foto: De El Feth moskee aan de Stedekestraat

Aan de Stedekestraat in Tilburg staat de imposante en verrassend moderne Marokkaanse El-Feth moskee. Tijdens een bezoek aan de moskee vertellen leden het verhaal van de godsdienstbeleving van de El-Feth gemeenschap in Tilburg en de bouw van de moskee.

Van huiskamermoskee tot een van de meest toonaangevende gebouwen van Tilburg

Reis mee door de geschiedenis waarin de Tilburgse moslimgemeenschap haar rituele verplichtingen heeft verricht. We staan stil bij de verschillende locaties die als gebedsruimte hebben gediend. Daarnaast nemen we jullie mee in de verhalen van de eerste generatie moslims in Tilburg.

Praktische informatie

11, 18 en 25 maart van 9.00 tot ca. 11.00 uur
Deelname aan de wandeling en het bezoek is gratis.
AANVULLING: Aanmelden kan niet meer, alle wandelingen zijn al vol!

Om 9:00 uur verzamelen we in het TijdLab in de LocHal. Na een korte inleiding over het thema Gastarbeiders in Tilburg wandelen we gezamenlijk naar de Marokkaanse Moskee El-Feth in de Stedekestraat. Daar wordt een rondleiding verzorgd door leden van de Marokkaanse Gemeenschap.

Deze wandelingen naar de El-Feth Moskee Tilburg worden georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met de El-Feth Moskee. 
Ze zijn onderdeel van het programma ‘Tilburgse gastarbeiders’. Kijk voor meer info over de begeleidende expo en programmering: Ode aan mijn vader, de gastarbeider.

Verlopen

Datum en tijden

11, 18 en 25 maart van 9.00 tot 11.00 uur

Locatie

We starten in het TijdLab in de LocHal en wandelen gezamenlijk naar de El Feth moskee in de Stedekestraat.

Meer informatie

Kies een datum en geef op met hoeveel personen je mee wilt komen

Geplaatst door

TijdLab

Zoeken op Erfgoed Tilburg