Tilburgse Mariabloemkes

Door De Hasseltse Kapel 26 maart 2019
Tentoonstelling
Knipsel
Foto: De Mariabloemkes, die terug komen in de bundel

Om stil te staan bij het Mariajaar 1954 – dit jaar precies 65 jaar geleden – hebben de kapel Onze Lieve Vrouw ter Nood en de Hasseltse Kapel de Tilburgse kunstenares Suzan Paulissen gevraagd tien schilderijen te maken van bloemen, die een relatie met Maria hebben.

De inspiratie voor de schilderijen komt van het bloemenzaad dat in de meimaand verkocht wordt bij de kapel Onze Lieve Vrouw ter Noord en de Hasseltse Kapel.

Deze schilderijen zijn van 15 juni tot en met 25 augustus te zien in de Hasseltse Kapel, iedere dag van 9.00 tot 19.00 uur. De entree is gratis.

NB deze expositie werd op 17 mei voorafgegaan door de jaarlijkse samenzang ‘Maria Zingt’ bij de Kapel O.L. Vrouw ter Nood, met medewerking van het gemengd koor De Bron. De presentatie was in handen van Paul Spapens. Het thema voor dit jaar was: Tilburgse Mariabloemkes. Er komt een bundel uit over bloemen die een symbolische betekenis hebben in de relatie tot Maria. Van elke bloem is een illustratie in deze bundel opgenomen. Bij de bundel die wordt uitgegeven, behoort een zakje zaad Mariabloemkes. Om welke bloemkes het gaat, is te zien op de afbeelding.


Verlopen

Datum en tijden

Van 15 juni tot en met 25 augustus tijdens openingsuren van de Hasseltse Kapel

Locatie

Hasseltse Kapel, Hasseltplein 7, 5042 AB Tilburg

Geplaatst door

De Hasseltse Kapel

Zoeken op Erfgoed Tilburg