Tentoonstelling 'Arm in Arm met Peerke'

Door Peerke Donders Paviljoen 2 oktober 2018
Tentoonstelling
Knipsel2
Foto: Arm in arm met Peerke, te zien vanaf 28 oktober 2018

Op zaterdag 27 oktober, de verjaardag van Peerke Donders, opent burgemeester Theo Weterings van de gemeente Tilburg in het Peerke Donders Paviljoen de tentoonstelling ‘Arm in Arm met Peerke’. Deze expositie vertelt in woord en beeld het verhaal van armoede en armoedebestrijding in Tilburg sinds 1809. Vanaf zondag 28 oktober is iedereen welkom de tentoonstelling te bekijken.

Met de expositie ‘Arm in Arm met Peerke’ vraagt de Stichting Petrus Donders Tilburg op een eigen wijze aandacht voor de armoede en de armoedebestrijding in Tilburg en omgeving. De tentoonstelling in het Peerke Donders Paviljoen in Tilburg- Noord laat op een laagdrempelige manier zien dat door de tijd heen armoede altijd op de loer ligt. Het is een onthutsend verhaal.
Het leven is niet makkelijk als je arm bent. Om armoede tegen te gaan en om armen te helpen uit deze situatie te ontsnappen moet ieder het zijne bijdragen. De Stichting Petrus Donders Tilburg doet dit door middel van deze expositie en roept iedereen ook op om de handen uit de mouwen te steken tégen de armoede. Tijdens de duur van de expositie ‘Arm in Arm met Peerke’ is het Peerke Donders
Paviljoen inzamelpunt van de Zeep en Sop Plank. De Zeep en Sop Plank zamelt zeep en wasmiddelen in. Achter de Zeep en Sop Plank staat het Ronde Tafelhuis.
Peerke Donders doet mee met het Vierde Geschenk, een inzamelactie van speelgoed. Het Vierde Geschenk is een initiatief van de Hasseltse Kapel, de O.L. Vrouw ter Noodkapel en Peerke Donders.

Doe mee! Bezoek de expositie bij Peerke Donders. En breng zeep en wasmiddelen mee.

De komende maanden zijn er nog extra redenen om de tentoonstelling te bezoeken – en om iets mee te brengen. Tot eind april 2019 zijn er elke maand lezingen over armoede. Lees hierover op www.peerkedonders.nl en op de Facebookpagina van Peerke Donders. Op deze
site staat ook meer informatie over de Zeep en Sop Plank en het Vierde Geschenk.

Kom op, we doen het samen.


Verlopen

Datum en tijden

Peerke Donders Paviljoen – Museum voor Naastenliefde is geopend op woensdag en zondag van 13.00 – 17.00 uur en voor groepen op afspraak.

Locatie

Peerke Donders Paviljoen - Museum voor Naastenliefde
Peerke Donderspark 3
5011 XL Tilburg

Geplaatst door

Peerke Donders Paviljoen

Zoeken op Erfgoed Tilburg