Stichting Tilburgse Taol start weer met Taolklas

Door Stichting Tilburgse Taol 25 juli 2023
Cursus
Taolklas 2023

Tilburgs praote kan bekaant iederêen. Mar dè diejalèkt leezen èn zeekers et schrèèven, is hil wèt aanders! Wil je je kennis van het schrijven en lezen van het Tilburgs vergroten, schrijf je dan in voor de Taolklas.

De Stichting Tilburgse Taol heeft als doelstelling dat onze mooie Tilburgse taol voor de toekomst, zeker ook als cultureel erfgoed, bewaard zal blijven. Veel mensen spreken het dialect wel, maar stukjes lezen is voor velen van hen een stuk moeilijker en schrijven al helemaal.

Daarom start de stichting ook in 2023, in september, met een Taolklas. Een cursus van zeven lessen om het dialect met de correcte spelling te schrijven en het daardoor ook eenvoudiger te kunnen lezen. Je leert daarbij op welke letters je een ‘streepje’, een ‘hoedje’ of de ‘puntjes’ moet zetten. Ook wanneer medeklinkers wel of niet geschreven moeten worden. Als leidraad gebruiken we de 'diksjenèèr van de Tilbörgse taol'.

De zeven lessen worden telkens op maandagavond van 19.30 uur tot 21.00 uur gehouden in een ruimte van Montessoribasisschool De Elzen, Elzenstraat 14a, 5038 HD Tilburg.

De data van de betreffende lessen zijn:

         4, 11, 18 en 25 september,

         2, 9 en 23 oktober.

Begin november is er voor de deelnemers een ‘Tilburgs dikteej’ om te testen of de lessen resultaat hebben gehad. Er zijn maximaal 15 plaatsen beschikbaar en de deelnamekosten bedragen € 90,-- per persoon.

Ben je geïnteresseerd stuur dan een mailtje met je n.a.w. gegevens naar: secretaris@tilburgsetaol.nl met vermelding van ‘deelname Taolklas’. Je krijgt daarna van ons een eventuele bevestiging van deelname en nadere informatie over de betaling van de deelnamekosten.

Let wel, zodra het aantal van 15 deelnemers bereikt is, stopt de mogelijkheid tot inschrijven.

Verlopen

Datum en tijden

Maandagavonden op 4, 11, 18 en 25 september, 2, 9 en 23 oktober van 19.30 tot 21.00 uur

Locatie

Montessoribasisschool De Elzen, Elzenstraat 14a, 5038 HD Tilburg

Geplaatst door

Stichting Tilburgse Taol

Zoeken op Erfgoed Tilburg