Sterke trouwverhalen gezocht uit het Paleis-Raadhuis

Door Palace to Be 15 maart 2023
Evenement
Bruidspaar Smulders Jan 1968 Privecollectie
Foto: Trouwfoto van de familie Smulders - fotograaf Van Aarle, 1968

Heeft u een wel héél bijzondere trouwfoto uit het Paleis-Raadhuis? Kiekjes van een speciaal moment tijdens uw huwelijksvoltrekking in dit gebouw? Of een tranentrekkende afbeelding op de marmeren wenteltrap? Kom op zondag 26 maart tussen 13.00 en 16.00 uur langs met uw foto. Palace To Be noteert graag uw sterke verhalen! Of kom kijken naar de foto-expositie van oude trouwfoto’s uit Tilburg.

Het Paleis staat die dag in het teken van een Trouwjurkensale, onderdeel van Tweedehands het Festival. Ruim 300  prachtige ‘preloved’ jurken hangen in de rekken, klaar voor een nieuwe klant. Palace To Be maakt van die gelegenheid gebruik om sterke verhalen op te halen over trouwen in het Paleis. In het project www.palacetobe.nl onderzoekt de gemeente hoe het Paleis een grotere rol kan gaan spelen aan het vernieuwde Stadsforum.

Trouwen zal een belangrijke activiteit blijven, net als in het verleden. In de afgelopen decennia zijn duizenden huwelijken gesloten in dit gebouw, daar moeten mooie verhalen tussen zitten! Heb jij zo’n anekdote en een bijbehorende (rechtenvrije) foto? De mensen van Palace Tot Be zijn één en al oor (en oog)! Jouw verhalen inspireren hen om het Paleis nieuw leven in te blazen. En wie weet gebruiken siert foto straks het interieur in het opgefriste monument. Op een groot beeldscherm zie je deze zondag al enkele iconische afbeeldingen van ruim een eeuw Trouwen in Tilburg.

De verhalenvangers zijn te vinden in de Anna Paulownazaal. In verband met verbouwingen aan het Willemsplein is het Paleis op dit moment helaas alleen via een trap bereikbaar (kant ‘Katterug’).

Fotobijschrift:  Het kersverse bruidspaar Smulders moest in 1968 via een noodtrap naar binnen. Aan de voorkant werd immers het Willemsplein aangelegd, de plek die afgelopen jaren wéér op de schop ging (privécollectie fam. Smulders).

Verlopen

Datum en tijden

zondag 26 maart 2023 tussen 13.00 en 16.00 uur

Locatie

Paleis Raadhuis, Paleisring in Tilburg

Geplaatst door

Palace to Be

Zoeken op Erfgoed Tilburg