Over een vergeten vrouwengraf ... en meer

Door Heemkundekring Tilborch 27 maart 2023
Lezing
2023 03 23 Een Vergeten Vrouwengraf En Meer Verhalen Mvd M
Foto: Kerkhof aan de St. Josephstraat (Foto: Miranda van de Mortel)

Door de tand des tijds is het verworden tot een anonieme laatste rustplaats, daar op de begraafplaats aan de Sint Josephstraat. Maar wie goed kijkt, kan nog twee namen onderscheiden die een bijzonder levensverhaal doen vermoeden, ook gezien de prominente plaats van het graf: aan de centrale St. Jozeflaan, waar de rijksten van Tilburg hun laatste rustplaats vonden. Het blijkt het graf van twee bijzondere vrouwen. Wie waren deze vrouwen? En waarom delen zij dit graf?

Deze introductie hoort bij een van de vier presentaties die deelnemers van TilburgKlas op donderdag 20 april zullen geven. De avond wordt georganiseerd door Heemkundekring Tilborch en Stadsmuseum Tilburg.

Zo zal Wilko Elsinga een actueel Tilburgs onderwerp belichten: muurschilderingen. Het verhaal start met de veelbesproken muurschildering aan Tjeuke Timmermanspad, u kunt wel raden waarom.

Gerard van der Wielen neemt u aan de hand van foto’s en filmbeelden mee terug naar de hoogtijdagen van Festival Mundial en Gertjan Paans houdt een lezing over de 700 jaar oude geschiedenis van de Tilburgse politie. Het verhaal over het vrouwengraf uit de introductie hierboven, wordt verzorgd door Miranda van de Mortel.

TilburgKlas
TilburgKlas is een serie erfgoedcolleges over de geschiedenis van Tilburg. Aan de hand van thema’s als archeologie, middeleeuwen, geloof, industrie, Tweede Wereldoorlog, cultuur en architectuur loodsen historici en andere specialisten in hun vakgebied de deelnemers door het verhaal van Tilburg. Ook dit najaar organiseren Stadsmuseum Tilburg en Heemkundekring Tilborch weer een nieuwe reeks TilburgKlas.  Voor een laatste plekje op de interesselijst, stuur een mail naar: sandra.van.dam@stadsmuseumtilburg.nl

Verlopen

Datum en tijden

Datum: 20 april 2023 Locatie: Regionaal Archief Tilburg (Kazernehof 75). Aanvang: 19.30 uur (inloop vanaf 19.10 uur) Einde: 21.45 uur Niet leden betalen € 5,- entree. Koffie is gratis.

Meer informatie

Vooraf aanmelden is niet nodig.

Geplaatst door

Heemkundekring Tilborch

Zoeken op Erfgoed Tilburg