Opening kaajbaandexpositie XL op 8 maart

Door TilburgsAns 22 februari 2018
Tentoonstelling
Kaaibaandexpo 4

Op donderdag 8 maart openen de kinderen van groep 6 van basisschool De Stappen uit Tilburg samen met de medewerkers van het Brabants Afval Team (BAT) de kaajbaandexpositie XL. De kaajbaandexpositie bestaat uit de vuilcontainers van 64 huishoudens in de Minister Mutsaersstraat, Theresiaplein en Mr. Stormstraat, die voorzien zijn van een pictogram uit het lettertype TilburgsAns. Tesamen vormen de containers een zuilengalerij met afbeeldingen van het erfgoed van de stad.

(Tilburgs)Ans is bij de les

 Onderwerpen die verbeeld worden, zijn o.a. de kermis, het kroepoekdak van het station, de kruikenzeiker, Marietje Kessels, het Duvelhok, café Bet Kolen, Helga Deen en… de kaajbaand (het Tilburgse woord voor stoeprand).
De pictogrammen zijn gemaakt door illustrator Ivo van Leeuwen en een onderdeel van het lettertype TilburgsAns dat hij samen met ontwerper Sander Neijnens heeft gemaakt. Ze verbeelden het materieel en immaterieel erfgoed van de stad. Enkele dagen vóór de opening van de expositie geven de kunstenaars les aan groep 6 van basisschool De Stappen over het project TilburgsAns. Tijdens deze les maken de kinderen aan de hand van het lettertype nader kennis met de stad, haar erfgoed en haar verhalen. 

De opening van de kaajbaandexpositie vindt plaats op donderdag 8 maart rond 10.30 uur op het Theresiaplein in Tilburg. Daarna is de expositie iedere donderdagochtend gratis te bezichtigen.

www.tilburgsans.nl

doorlopend

Datum en tijden

donderdag 8 maart rond 10.30 uur op het Theresiaplein in Tilburg. Daarna iedere donderdagochtend gratis te bezichtigen.

Locatie

Minister Mutsaersstraat, Theresiaplein en Mr. Stormstraat in Tilburg

Contact

www.tilburgsans.nl

Geplaatst door

TilburgsAns

Zoeken op Erfgoed Tilburg