Nieuwe expositie over de historie van de gezondheidszorg in Udenhout en Biezenmortel

Door Erfgoedcentrum 't Schoor Udenhout 6 juli 2021
Tentoonstelling
48650
Foto: Ziekenpaviljoen van Huize Assisië (1930, Udenhout) - coll. Regionaal Archief Tilburg

​In de grote ruimte van Erfgoedcentrum ’t Schoor is vanaf donderdag 8 juli 2021 deze nieuwe wisselexpositie te bekijken.

De tentoonstelling laat aan de hand van tientallen historische foto’s en vele historische medische voorwerpen zien hoe de plaatselijke gezondheidszorg zich de laatste eeuw heeft ontwikkeld. Er zijn onder meer (persoonlijke) voorwerpen uit de nalatenschap van de huisartsen van Keep, Goossens en vroedvrouw juffrouw van der Sterren te zien. Via een nieuw informatiezuiltje is er digitaal informatie over dit onderwerp te raadplegen.

Er wordt ook aandacht geschonken aan epidemieën door de eeuwen heen: zoals de Pest, mazelen, tbc, polio, pokken, Spaanse griep, ebola en Corona. Wist je dat ook Udenhout en Biezenmortel niet verschoond bleven van de Spaanse griep? Gealarmeerd door huisarts dr. J.L. Lobach sloot burgemeester Van Heeswijk op 7 november 1918 de scholen in Udenhout en Biezenmortel. In de dorpen overleden zestien mensen aan de Spaanse griep en vier in dezelfde periode aan een longontsteking.

De expositie is het hele jaar te bekijken tijdens de openstelling van het Erfgoedcentrum: op donderdag tussen 11.00-15.00 uur en op de tweede zaterdag van de maand van 14.00-17.00 uur.

Verlopen

Datum en tijden

Te bezoeken op donderdagen tussen 11-15 uur en op iedere tweede zaterdag van de maand van 14-17 uur

Locatie

Erfgoedcentrum ’t Schoor
Schoorstraat 2 (achterom)
5071 RA Udenhout

Geplaatst door

Erfgoedcentrum 't Schoor Udenhout

Zoeken op Erfgoed Tilburg