Lezing fotograaf en restaurateur Jan van Oevelen over ingekleurde foto’s van de Tilburgse bevrijdingsfeesten

6 september 2019
Lezing
12141 Wilhelminapark Col 1
Foto: Militairen bij het Wilhelminapark, foto: Ad van Ameijde/ Schmidlin, ingekleurd door Jan van Oevelen

In het kader van de viering van 75 jaar bevrijding van Tilburg en omgeving organiseert het TijdLab op 22 oktober een bijeenkomst waar fotograaf en restaurateur Jan van Oevelen een presentatie zal geven over het ontstaan en totstandkoming van ingekleurde foto’s van de bevrijdingsfeesten in oktober 1944.

Een aantal van deze foto’s, afkomstig ven het Regionaal Archief Tilburg, is te zien in de expositie ‘Tilburg bevrijd!’ in het TijdLab.

Tijdens het eerste deel van de avond blikt Jan kort terug op de ontstaansgeschiedenis van de fotografie, het inkleuren van foto’s en de kleurenfotografie. Vervolgens vertelt hij over zijn activiteiten op het gebied van het restaureren van (zeer) oude foto’s en het inkleuren daarvan in relatie tot de Tweede Wereldoorlog. Hierbij worden ook diverse foto’s getoond en komt ook het samenwerken met de volgers op Facebook aan bod.

In het tweede deel van de avond geeft Jan een demonstratie hoe een en ander tot stand komt waarbij gebruik gemaakt zal worden van het computerprogramma Adobe Photoshop. Hierbij wordt aandacht besteed aan het retoucheren van de foto waarna het inkleuren van de foto plaatsvindt.

Praktische informatie
Je bent welkom op 22 oktober om 19.30 uur in de Stemmingmakerij (Bibliotheek LocHal). Inloop vanaf 19.15 uur. De toegang tot deze avond, die duurt tot ca. 21.15 uur, is gratis. Graag vooraf aanmelden via TijdLab@bibliotheekmb.nl.

Deze avond is onderdeel van het programma ‘Tilburg bevrijd!’, georganiseerd door het TijdLab (Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) in samenwerking met partners van Erfgoed Tilburg.

Verlopen

Datum en tijden

22 oktober om 19.30 uur in de Stemmingmakerij (Bibliotheek LocHal). Inloop vanaf 19.15 uur. De toegang tot deze avond, die duurt tot ca. 21.15 uur, is gratis.

Locatie

Bibliotheek LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000 Tilburg

Meer informatie

Graag vooraf aanmelden via TijdLab@bibliotheekmb.nl

Geplaatst door

Zoeken op Erfgoed Tilburg