Keti Koti Dialoog Tafel Tilburg op 29 juni in het TijdLab

7 juni 2019
Dialoog
Keti Koti De40270Cf51066B92582F3B392Dcb0C0

De Keti Koti werkgroep Tilburg organiseert op zaterdag 29 juni, in aanloop naar de nationale herdenking van 'afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863', voor de 6de keer een dialoogtafel in Tilburg. Dit jaar onder bezielende leiding van Mercedes Zandwijken, grondlegger van deze dialoog tafel.

Wat is de Keti Koti Tafel? 

De Keti Koti Tafel is een nieuwe manier om stil te staan bij de hedendaagse gevolgen van het Nederlandse slavernijverleden. Dit doen we door middel van een dialoog waarin witte, zwarte en anders gekleurde Nederlanders met elkaar persoonlijke ervaringen, herinneringen en gevoelens delen. 

Tijdens de dialoog gebruiken we een gezamenlijke maaltijd die herinnert aan het Slavernijverleden. Bij aanvang en afsluiting van de middag worden passende rituelen uitgevoerd en tussendoor zal het koor Pramisi ‘treur- en bevrijdingsliederen’ zingen uit de periode van de slavernij. Deze activiteit vindt plaats in het TijdLab van de Bibliotheek LocHal in Tilburg. Dit jaar heeft de dialoogtafel als thema ‘Eenheid door vertrouwen’.   

Inschrijven en aanmelden 

Vanwege het beperkt aantal plaatsen en de samenstelling van de dialoogkoppels is inschrijven verplicht. Om dezelfde reden vragen wij ook aan te geven of u een migratie-achtergrond heeft. Inschrijven kan tot 14 juni door het opgeven van naam en emailadres via ketikotitilburg@hotmail.com.  

De toegang is gratis. Alle Tilburgers worden van harte uitgenodigd hieraan deel te nemen. 

Deze dialoogtafel vindt plaats op zaterdagmiddag 29 juni van 12.30 - 16.30 uur in het TijdLab van de Bibliotheek LocHal (Burgemeester Brokxlaan 1000) in Tilburg. Inloop vanaf 12.00 uur. 

De organisatie is in handen van Stichting Keti Koti Tafel en de Keti Koti Werkgroep Tilburg in samenwerking met het TijdLab (de Bibliotheek LocHal en Stadsmuseum Tilburg) en mede dankzij Erfgoed Tilburg.

Zie voor meer informatie www.ketikotitafel.nl.  

Verlopen

Datum en tijden

zaterdagmiddag 29 juni van 12.30 - 16.30 uur

Locatie

TijdLab van de Bibliotheek LocHal (Burgemeester Brokxlaan 1000) in Tilburg.

Geplaatst door

Zoeken op Erfgoed Tilburg