Kennismaking met de Brabant-Collectie

Door Brabant Collectie 20 maart 2018
Rondleiding
Brabant Collectie Rondleiding De40270Cf51066B92582F3B392Dcb0C0

De Brabant-Collectie is een unieke en diverse verzameling over het heden en het verleden van Noord-Brabant en bestaat uit boeken, tijdschriften, handschriften, oude drukken, kaarten, prenten, tekeningen en foto’s. Deze collectie is weliswaar digitaal en op locatie vrij toegankelijk, maar middels een introductie-rondleiding kunt u op een gastvrije manier kennismaken met deze schatkamer in de universiteitsbibliotheek.

Op vrijdag 18 mei 2018 biedt de Brabant-Collectie aan alle belangstellenden de gelegenheid om kennis te komen nemen van deze veelzijdige en omvangrijke collectie. Deze introductie bestaat uit een presentatie met een inleiding in de geschiedenis, de inhoud en de gebruiksmogelijkheden van de collectie, alsmede uitleg over de website en databanken van de Brabant-Collectie. Vervolgens wordt een bezoek gebracht aan de raadpleegruimte waar een aantal bijzondere materialen wordt getoond, met de focus op Tilburg en de directe omgeving.

De introductie vindt plaats in de bibliotheek van Tilburg University. Deze bevindt zicht in gebouw L en is eenvoudig bereikbaar via auto, trein of bus.
De introductie geldt voor maximaal 10 personen per groep en is gratis. Meld u snel aan, want vol is vol! Aanmelden kan via e-mail naar communicatieBC@tilburguniversity.edu.

Verlopen

Datum en tijden

Vrijdag 18 mei 2018 Groep 1 van 10.00 – 11.00 uur Groep 2 van 11.15 – 12.15 uur

Locatie

Tilburg University,
Library Building, niveau 0
Warandelaan 2 5037 AB Tilburg

Contact

communicatieBC@tilburguniversity

Meer informatie

Aanmelding vóór woensdag 16 mei 2018 via e-mail: communicatieBC@tilburguniversity.edu. Deelname is gratis. Per groep kunnen maximaal 10 personen inschrijven. Vol = vol!

Geplaatst door

Brabant Collectie

Zoeken op Erfgoed Tilburg