Hoe teken je een stadsgezicht?

Door Vincents Tekenlokaal 27 juni 2019
Workshop
Harrie Stad Marieke Coenen
Foto: Een gezicht op de stad, getekend door Marieke Coenen

Stadsgezichten kun je op vele manieren tekenen en dat zie je direct als je naar de drie werken kijkt van de drie kunstenaars die deze zomer een workshop ‘Stadsgezicht tekenen’ verzorgen op initiatief van Vincents Tekenlokaal. Tekenen kan met humor of ‘serieus’, met grove lijnen of heel gedetailleerd, in kleur of zwart/wit, op klein of groot formaat etc.

De drie kunstenaars vertellen en laten zien vanuit welke invalshoek zij bezig zijn met de stad en haar verschijningsvormen. En in de workshop ga je ook zelf aan de slag. Niet binnen in een atelier of lokaal, maar samen de stad in op zoek naar plekken die je gaat tekenen of schilderen.

Met kunstenaars de stad in

De workshops zijn op een zondagmiddag en worden verzorgd door: Nop Briex op zondag 7 juli, 13.00-16.00,  Marieke Coenen op zondag 14 juli, 13.00-16.00, Ivo van Leeuwen op zondag 8 september, 13.00-16.00

Voor meer informatie en aanmelden ga je naar de site van Vincents Tekenlokaal.

Wisselexpositie Tilburgse stadsgezichten

Het stadsgezicht tekenen sluit aan bij de wisselexpositie ‘Stadsgezichten in tekeningen en schilderijen’ van 3 juni tot 15 september te zien in het Tijdlab van de Bibliotheek Midden-Brabant in de LocHal in Tilburg. Het is een combinatie van stadsgezichten uit de collectie van Stadsmuseum Tilburg, afgewisseld met tekeningen of schilderijen die door Tilburgers worden aandragen.  

Verlopen

Datum en tijden

Zondag 14 juli 2019

Geplaatst door

Vincents Tekenlokaal

Zoeken op Erfgoed Tilburg