Heikant: een Wereldwijk

Door Stichting Straat 10 augustus 2021
Evenement
Heikant Expositie2 G
Foto: Blokken expositie in de Heikant

Stichting Straat organiseert met bewoners, organisaties en ondernemers uit de Heikant het culturele evenement 'Heikant: een Wereldwijk'. Van 3 september t/m 3 oktober 2021 vinden in de wijk allerlei activiteiten plaats. Dit programma is gebaseerd op de geschiedenis van de Heikant, bewonersverhalen en bijzondere plekken.

Op 3 sept. verschijnt het gelijknamige boek, geschreven door Berry van Oudheusden, met verhalen van (oud-)wijkbewoners, veel wetenswaardigheden van toen en nu en unieke foto’s. Dit boek is voor 15 euro verkrijgbaar bij de boekwinkels in Tilburg. Er is een Wijkquiz met 100 vragen over de Heikant van vroeger en nu waaraan men individueel of in teamverband achter de computer kan deelnemen.

In winkelcentrum Wagnerplein staat een maand lang een expositie die uit twaalf kubussen bestaat en waarmee steeds een andere Heikant-afbeelding gebouwd kan worden. Er zijn drie verschillende wandelingen met de thema’s architectuur, natuur en historische ontwikkeling. Het gezin, de familie of straatgenoten kunnen deelnemen aan een fotopuzzeltocht, met 25 details die in het straatbeeld van de oude Heikant te vinden zijn.

In het parkje bij het Von Weberpad wordt het grondplan gerealiseerd van een boerderij die op die plek stond, en waaraan ook nog vier lindebomen herinneren. Op het grondplan staat een expositie over het verdwenen Lijnsheike, met ook aandacht voor de toekomstige ontwikkeling van dit gebied. Enkele billboards tonen oude straatbeelden van het Lijnsheike.

Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober is de apotheose van het evenement. Met dans, muziek, theater, zang en andere presentaties op vijftien bijzondere locaties in de wijk. Deze optredens zijn voor een groot deel geïnspireerd door de historie van de Heikant en de verhalen van haar bewoners. Met deelname van bewoners, verenigingen en creatievelingen uit de wijk. Actuele informatie omtrent het totale programma vind je op www.stichtingstraat.nl. Daar kun je ook zien welke partners dit evenement mogelijk hebben gemaakt.

Verlopen

Datum en tijden

Diverse data tussen 3 september en 3 oktober. Groots slotevenement op 2 en 3 oktober.

Locatie

Op diverse plekken in de Heikant

Contact

https://www.stichtingstraat.nl/contact/

Geplaatst door

Stichting Straat

Zoeken op Erfgoed Tilburg