Et Schrèèfatteljee in het teken van leesplanken

Door Et SchrèèfAtteljee 16 januari 2019
Workshop
Knipsel
Foto: Doe mee aan Et Schrèèfatteljee op 13 februari

Et Schrèèfatteljee brengt mensen bij elkaar die in het Tilburgse dialect willen schrijven. In het WoordLab van de Bibliotheek LocHal ontmoeten zij elkaar maandelijks en geven feedback op elkaars werk.

Tilburgs leesplèngske
Tilburg heeft een eigen leesplank in dialect met daarop o.a. Pirke, höske, sjèp en een Paoskiep. Maar zijn deze woorden en ook de gebruikte symbolen nog wel van deze tijd? Passen deze nog wel bij de huidige identiteit van Tilburg? In de komende 3 maanden gaan we daarom samen met de stad en haar bewoners een nieuwe leesplank ontwikkelen, een plank die weergeeft waar we als stad voor staan.

Leesplanken in Et Schrèèfatteljee
Op 13 februari om 19.00 uur zullen leesplanken het onderwerp van Et Schrèèfatteljee zijn. De opbrengsten van dit Schrèèfatteljee zullen op posterformaat ter inspiratie in het TijdLab opgehangen worden. Schuif aan om te luisteren naar wat anderen geschreven hebben en/of schrijf zelf mee.

Je kunt je voor deze speciale editie van Et Schrèèfatteljee aanmelden via e-mail (TijdLab@bibliotheekmb.nl). Voor €2,50 ben je verzekerd van een schrijfplek en koffie en thee (dit wordt op 13 februari ter plekke betaald).


Bekijk wat er nog meer op het programma staat

Verlopen

Datum en tijden

Woensdag 13 februari vanaf 19.00 uur

Locatie

In het WoordLab van de Bibliotheek LocHal, Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg

Meer informatie

Je kunt je voor deze speciale editie van Et Schrèèfatteljee aanmelden via e-mail (TijdLab@bibliotheekmb.nl).

Geplaatst door

Et SchrèèfAtteljee

Zoeken op Erfgoed Tilburg