AFGELAST: De Wool March op 8 oktober in Tilburg

Door Cynthia Hathaway 6 september 2023
Wandeling
Wool March Tm Joney Habraken
Foto: De Wool March - foto Joney Habraken

Update 4 oktober 2024: Vanwege de dreiging van de besmettelijke schapenziekte blauwtong is de Wool March van 8 oktober uitgesteld. Een nieuwe datum is nog niet bekend.

De Wool March is een initiatief van ontwerper en wolonderzoeker Cynthia Hathaway. Ze werkt samen met met de lokale herder Bart van Ekkendonk en een kudde Kempische Heideschapen van weidebedrijf De Lachende Ooi, voor een openbare wolwandeling in Tilburg. Sluit je aan bij de eerste openbare Wool- March en loop met schapen en herders mee.

De Wool March is een initiatief van ontwerpster en wol onderzoekster Cynthia Hathaway. Voor deze optocht werkt ze samen met lokale herders en de prachtige Kempische Heideschaapkudde van begrazingsbedrijf De Lachende Ooi. Door met de schapen op te lopen vieren we 'transhumantie' (verplaatsing van dieren van ene type weide naar het andere) als een daad van verbinden. We leggen connecties tussen rurale en stedelijke expertise, lokale en globale mobiliteitssystemen en verbinden multicultureel erfgoed met gemeenschap.

Wool March is de eerste in haar soort. Twintig schapen dragen speciaal ontworpen geborduurde dekens, gemaakt van hun eigen wol en door vele handen gevilt. Als activisten tegen de miskenning van hun waarde voor mens, natuur en samenleving leiden de schapen de Wool March. En wij mensen volgen.
photografie: herder Marly Gommans


Omdat we moeten afwachten waar de schapen zich zullen bevinden, wordt deze uitnodiging later gevolgd door nadere informatie over route en tijden. Je kunt je wel alvast aanmelden via woolmarch@gmail.com

The Wool March wordt ondersteund door Stichting Doen, Erfgoed Tilburg, Gemeente Tilburg, TextielMuseum, FibershedNL en circa 250 wollige schapen.

Verlopen

Datum en tijden

De Wool March op 8 oktober 2023 is uitgesteld. Zodra een nieuwe datum bekend is, melden we dat op onze site

Locatie

Startpunt: 12:00 uur bij het TextielMuseum, Goirkestraat 96, 5046 GN Tilburg

Geplaatst door

Cynthia Hathaway

Zoeken op Erfgoed Tilburg