Concert 'Van Beiaard tot Speeldoos'

Door Vrienden van de Beiaard 28 september 2018
Concert
18 6 Okt Uitdeelkaartje03 Klein
Foto: Tilburgse beiaard - fotografie Rudi Klumpkens

​Dit jaar heeft de gemeente Tilburg de oude beiaard-automaat in de Heikese Kerk vervangen door een nieuwe. Voor de feestelijke ingebruikname ervan heeft de Stichting Vrienden van de Tilburgse Beiaard besloten dit jaar een bijzonder concert te organiseren. Op zaterdag 6 oktober kun je komen luisteren naar 'Van beiaard tot speeldoos' in de Refter van Fontys Conservatorium.

Door over te schakelen op een volledig nieuw systeem, het pneumatisch computerspeelwerk, is een aangenamere klank te horen. Doordat de bediening up to date is gemaakt, wordt de inzetbaarheid bij maatschappelijke en stedelijke gebeurtenissen sterk verruimd en kan de beiaard voor burgerlijke initiatieven van allerlei aard veel breder ingezet worden.

De componist Jo Sporck is de eer toegevallen als eerste Tilburgse componist voor de nieuwe beiaardautomaat muziek te schrijven, die bij de kwartier-, half uur- en uurslagen door de nieuwe automaat wordt “afgespeeld” in de periode van 22 september tot en met 6 oktober 2018.
De muziek voor beiaard en piano van Jo Sporck en Fons Mommers, die op 6 oktober op het programma staat, was eveneens te horen op 29 september in het kader van het pianofestival van Jo Sporck. De beiaard speelde toen samen met een piano op een kar, die op het einde van een tocht door de binnenstad, voor de Heikese kerk wordt gestationeerd.

zaterdag 6 oktober
Refter AMPA ( Fontys conservatorium )
aanvang 14.30 uur
inloop 14.00 uur vrij toegankelijk

Verlopen

Datum en tijden

zaterdag 6 oktober aanvang 14.30 uur inloop 14.00 uur, vrij toegankelijk

Locatie

Refter AMPA (Fontys conservatorium, Academy of Music and Performing Arts)
Zwijssenplein 1, Tilburg

Geplaatst door

Vrienden van de Beiaard

Zoeken op Erfgoed Tilburg