60 jaar Molukse gemeenschap in Tilburg

Door Maluku Tilburg 16 januari 2024
Evenement
Stichting Maluku Tilburg

In september 2024 is het 60 jaar geleden dat de eerste Molukse gezinnen zich in 1964 in Tilburg vestigden aan de Kornalijnhof en de Azuurweg. In het jubileumjaar zijn er vele festiviteiten en evenementen, die op zondag 4 februari worden afgetrapt in MFA Het Kruispunt.

De Molukkers kwamen voornamelijk uit kamp Lunetten Vught, maar ook uit kleinere kampen zoals Winterswijk, Venray en Eijsden. Later vestigde een aantal gezinnen zich om en nabij de Tartinistraat tezamen met een aantal Molukse islamitische families uit kamp Wyldemerck Friesland. Het merendeel van onze bewoners in Tilburg is woonachtig geweest in woonoord Lunetten.

Vanaf november 2023 werd een begin gemaakt ter voorbereiding op een jubileumjaar vol festiviteiten en evenementen in het kader van 60 jaar Molukkers in Tilburg. Stichting Maluku Tilburg wil het jaar 2024 graag samen vieren met alle Molukse Tilburgers, oud bewoners, aanverwanten en een ieder die een binding heeft met de Molukse gemeenschap in Tilburg.

Stichting Maluku Tilburg organiseert een openingsmatinee om samen te genieten van een culturele middag met muziek, dans, zang en verhalen. Daarnaast is een mooie, indrukwekkende documentaire te zien over woonoord Lunetten, gemaakt door Ellen van Kempen: KAMPON LUNETTEN, HET LAATSTE MOLUKSE WOONOORD.

Datum : zondag 4 februari 2024
Tijdstip : zaal open om 15.30 uur, aanvang 16.00 uur
Locatie : MFA het Kruispunt, Sinopelstraat 1 te Tilburg

Onder het genot van een hapje en een drankje willen we graag nader kennismaken en een brug bouwen naar de toekomst!

Het jubileumjaar wordt gezien als een positieve opstap naar gezamenlijk belang om de Molukse gemeenschap in Tilburg weer op de kaart te zetten.

 

Verlopen

Datum en tijden

Zondag 4 februari 2024, zaal open om 15.30 uur, aanvang 16.00 uur

Locatie

MFA het Kruispunt, Sinopelstraat 1 te Tilburg

Geplaatst door

Maluku Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg