Tilburg 80 jaar vrij - alle activiteiten op een rij

Door Stadsmuseum Tilburg 9 oktober 2024
Nieuws
19441027 Bevrijding Ingekleurd Door Jan Van Oevelen
Foto: Bevrijding van Tilburg in 1944 - foto ingekleurd door Jan van Oevelen

Van 27 oktober 2024 tot 15 augustus 2025 vieren we in Tilburg dat we 80 jaar geleden zijn bevrijd na de Tweede Wereldoorlog. Er zijn tal van activiteiten georganiseerd door vele partijen in Udenhout, Berkel-Enschot, Biezenmortel en Tilburg.

Alle activiteiten zijn terug te vinden op de website Wij Herdenken en Vieren. Hierin werken de gemeente Tilburg en Stadsmuseum Tilburg nauw samen. Stadsmuseum Tilb urg heeft eerder in 2024 bijeenkomsten georganiseerd in Tilburg en de drie dorpen. Erfgoed- en culturele partijen werden hiervoor uitgenodigd om te brainstormen en te bespreken welke ideeën er waren voor de viering van Tilburg 80 jaar vrij. Dit leverde een enorme ruime lijst aan activiteiten op.

Er zijn theatervoorstellingen, concerten, lezingen, historische wandelingen, exposities, een tour met historische voertuigen, creatieve activiteiten, herdenkingsbijeenkomsten, er komt een nieuwe website en er worden diverse nieuwe boeken gepresenteerd, kortom, er is ruim een jaar heel veel te doen.

De bevrijding van Tilburg op 27 oktober wordt eens in de vijf jaar groots gevierd. In 2024 is dat weer het geval. Iedereen wordt uitgenodigd om te komen kijken naar de tour met historische voertuigen die door de drie dorpen en door de stad zal rijden. Een vorige keer dat die tour gereden werd, was het een groot succes.

Benieuwd naar de activiteiten? Neem dan vooral een kijkje op Wij Herdenken en Vieren.

Geplaatst door

Stadsmuseum Tilburg
Gemeente Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg