Nieuwe pictogrammen voor TilburgsAns

Door TilburgsAns 3 oktober 2023
Nieuws
Thumbnail Tilbu Zz2
Foto: Ivo van Leeuwen bij het radioprogramma TilBuzz

Het lettertype TilburgsAns bestaat sinds 2016. Belangrijk onderdeel daarin zijn de pictogrammen. Daarvan zijn er in de loop der jaren 123 ontwikkeld. Met nog eens 27 nieuwe willen de makers, Sander Neijnens en Ivo van Leeuwen, het totaal aantal picto's op 150 brengen. Iedereen mag meedenken welke dat worden!

In 2016 presenteerden Ivo van Leeuwen en Sander Neijnens in hun lettertype TilburgsAns 50 pictogrammen van iconische Tilburgse locaties, verhalen, evenementen en dialectwoorden. In 2017 werden daar 40 pictogrammen aan toegevoegd en in 2019 werden nog eens 33 nieuwe pictogrammen gemaakt, waarmee het totaal kwam op 123. Op de website www.tilburgsans.nl kun je zien welke pictogrammen het lettertype reeds bevat.

Maar de stad staat niet stil. Om maar wat te noemen: de Kempentoren werd gebouwd in het Spoorpark, het slavernijmonument werd onthuld bij het station en Biezenmortel werd onderdeel van de gemeente. Redenen genoeg om een serie van 27 nieuwe pictogrammen te gaan maken. Voor deze serie doen de ontwerpers een beroep op de inwoners van de stad. Welke onderwerpen vinden Tilburgers zo iconisch dat ze een pictogram verdienen? Alle inzendingen worden op een lijst gezet, waaruit binnenkort de selectie van 27 wordt gemaakt. Dus: heb je een goed idee, meld het dan aan TilburgsAns via info@tilburgsans.nl

Eind september 2023 zaten de twee makers bij het tv-programma TilBuzz om hierover te praten en de oproep te doen. Bekijk het fragment hieronder terug (vanaf minuut 41.30)

Geplaatst door

TilburgsAns

Zoeken op Erfgoed Tilburg