Extra erfgoedsubsidie beschikbaar voor de gemeente Tilburg

Door Erfgoed Tilburg 5 november 2021
Nieuws
Logo Et

Jaarlijks worden veel erfgoedprojecten in de gemeente Tilburg georganiseerd. Mensen met een goed plan dat met het erfgoed van Tilburg te maken heeft, maken kans op een bijdrage uit het Fonds Erfgoed Tilburg. Elk jaar zijn er drie subsidierondes en nu, aan het eind van 2021, is er zelfs nog een extra vierde ronde. Stadsmuseum Tilburg doet een oproep aan de erfgoed-plannenmakers om hun voorstel in te sturen voor een subsidieaanvraag. De deadline is 1 december.

Voor de toekenning van de subsidieaanvragen buigt een adviescommissie zich over de voorstellen. Die worden gewogen aan de hand van criteria als vernieuwing, samenwerking en aanvulling aan de bestaande geschiedschrijving. Stadsmuseum Tilburg faciliteert de adviescommissie en coördineert de subsidieaanvragen. 

De aanvraag moet bovenal betrekking hebben op het erfgoed van Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout of Biezenmortel. Tilburg is een stad van makers, waar creatief omgegaan mag worden met erfgoed. Om de trots op de stad te vergroten is het van belang dat er voor de erfgoedprojecten draagvlak is vanuit de diverse groeperingen die verbonden zijn aan het erfgoed. In Tilburg, Berkel-Enschot, Udenhout en Biezenmortel is er al veel geschreven over het erfgoed, maar met nieuwe erfgoedprojecten kan de bestaande geschiedschrijving worden aangevuld. 

De deadline van deze extra ronde is 1 december 2021. Op die dag moeten de aanvragen binnen zijn. Op een erfgoedbijeenkomst op 16 november 2021 (15.00 tot 17.30 uur) is er zelfs de mogelijkheid om het plan te pitchen. De jury neemt in de eerste helft van december een beslissing.

Kijk op erfgoedtilburg.nl/subsidie voor meer informatie en hoe de aanvraag ingediend moet worden.

Geplaatst door

Erfgoed Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg