Zaterdag 5 november: open dag in Regionaal Archief Tilburg

Door Regionaal Archief Tilburg 18 oktober 2022
Open dag
Raadhuis En Postkantoor In Udenhout 1915 Coll  Regionaal Archief Tilburg
Foto: Raadhuis en postkantoor Udenhout 1915 Collectie Regionaal Archief Tilburg

Zaterdag 5 november organiseert Regionaal Archief Tilburg een open dag, met speciale aandacht voor heemkundekring De Kleine Meijerij. De kring bestaat 75 jaar, reden voor een feestje! Tot het werkgebied van De Kleine Meijerij behoren Berkel Enschot, Heukelom, Biezenmortel, Udenhout, Moergestel, Oisterwijk, Haaren, Esch en Helvoirt. Regionaal Archief Tilburg beheert de archieven van al deze dorpen, op de laatste twee na.

Op zaterdag 5 november om 10.00 uur opent het archief de deur voor iedereen die eens een kijkje wil komen nemen in het archief. Er wordt gestart met lekkers om stil te staan bij het jubileum van De Kleine Meijerij. Op het programma staan lezingen over het doen van stamboomonderzoek en over de verschillende websites van het archief.  Erik-Jan Broers van Tilburg University geeft een lezing over huwelijk en ontrouw in de 17e 18e eeuw. Hij neemt ons mee naar verbroken verlovingen, een baby op de stoep en nog meer smeuïge voorvallen. 

Daarnaast presenteert De Kleine Meijerij zich in de hal en zijn er oude films te zien. Uit de uitgebreide collectie van Regionaal Archief Tilburg zijn opzienbarende stukken tentoongesteld in een expositie. 

Iedereen is welkom, maar ben je nog nooit in Regionaal Archief Tilburg geweest, kom dan zeker kennismaken! Zolang de voorraad strekt is er een leuk cadeautje voor de bezoekers van de open dag. 

Praktische informatie:
Open dag in Regionaal Archief Tilburg, Kazernehof 75 in Tilburg
Van 10.00 tot 16.00 uur
Aanmelden is niet nodig

Verlopen

Datum en tijden

Zaterdag 5 november 2022 van 10.00 tot 16.00 uur

Locatie

Regionaal Archief Tilburg
Kazernehof 75, Tilburg

Geplaatst door

Regionaal Archief Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg