Verjaardag van Tilburg

Door Erfgoed Tilburg 13 april 2022
Evenement
Still Oude Markt Lodewijk Napoleon
Foto: Beeld uit de animatie over de stadsrechten van Tilburg: 18 april, de verjaardag van Tilburg

Op 18 april 1809 kreeg Tilburg stadsrechten van koning Lodewijk Napoleon. In 2023 vieren we die dag dat onze stad 214 jaar oud is. Vier je de verjaardag van Tilburg mee? Hang die dag de Tilburgse vlag!

Stadsmuseum Tilburg | Tilburg Tattoo voor de Verjaardag van Tilburg

In het TijdLab (Bibliotheek LocHal) is tot en met mei een expositie te zien met Tilburg Tattoos. De dragers van die tattoos vertellen hun verhaal in korte filmpjes. De liefde voor de stad komt tot uiting onder de huid!

Als cadeau aan de jarige stad worden in het TijdLab plaktattoos uitgedeeld, zodat iedereen tijdelijk die liefde voor Tilburg op de huid kan dragen. Als je een tattoo komt halen, vragen we je er ook eentje achter te laten, getekend, wel te verstaan. Dus laat je creativiteit stromen! Wat vind jij als Tilburgs beeld een geschikte tatoeage?


Gemeente Tilburg | Wie jarig is trakteert

De gemeente viert de verjaardag van de stad in 2023 in de Reeshof. Bezoekers krijgen in wijkcentrum Heyhoef koffie en gebak. Ook zijn er optredens. Er is een foto-expositie georganiseerd door Stadsmuseum Tilburg in samenwerking met Miranda van de Mortel, lokale kunstenaars exposeren er hun werk, en vele organisaties presenteren zich. Bekijk het gehele programma.


Regionaal Archief Tilburg | Tilburg Tattoo online

Het archief neemt de foto's en films die gemaakt zijn van de Tilburg Tattoos op in de collectie. Het gaat om digitaal beeld, dat online beschikbaar komt via de website. Als cadeau aan de stad komt dit op de Verjaardag van Tilburg beschikbaar op de site.


Stichting tot Behoud van Tilburgs Erfgoed | Erfgoed Magazine Tilburg
 

Op de verjaardag van de stad, 18 april 2023, verschijnt het eerste nummer van 2023 van het Erfgoed Magazine Tilburg, voorheen bekend als ‘Tilburg. Tijdschrift voor geschiedenis, monumenten en cultuur’.  


Verlopen

Datum en tijden

Jaarlijks op 18 april

Locatie

TijdLab (Bibliotheek LocHal)

Geplaatst door

Erfgoed Tilburg
Gemeente Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg