Verjaardag van Tilburg

Door Erfgoed Tilburg 13 april 2022
Evenement
Still Oude Markt Lodewijk Napoleon
Foto: Beeld uit de animatie over de stadsrechten van Tilburg: 18 april, de verjaardag van Tilburg

Op 18 april 1809 kreeg Tilburg stadsrechten van koning Lodewijk Napoleon. In 2024 vieren we die dag dat onze stad 215 jaar oud is. Vier je de verjaardag van Tilburg mee? Hang die dag de Tilburgse vlag!

Stadsmuseum Tilburg | WijkKlas, Heikantwandeling en straatinterviews

Stadsmuseum Tilburg om op een ludieke manier in de geschiedenis van dit relatief jonge stadsdeel te duiken. En als inwoners van de wijk kun je die duik mee maken. Op donderdag 18 april organiseert Stadsmuseum namelijk een WijkKlas (volgeboekt), een avond waarin je in vogelvlucht door de geschiedenis van de wijk wordt meegenomen. Kenner Christ Libregts vertelt over de ontstaansgeschiedenis van de wijk en de daaropvolgende ontwikkelingen. We sluiten de avond af met een vermakelijke Wijkquiz. 

Op zaterdag 20 april kun je meelopen met de Heikantwandeling (volgeboekt), aangeboden door Stadsmuseum Tilburg en Stadsgidserij Tilburg. Deze start om 11.00 uur bij de brug van het Lijnsheike (opgeven via info@stadsgidserij.nl, deelname is gratis). 

Op zaterdag 20 april vind je op het Wagnerplein de interview-locatie van Stadsmuseum Tilburg. In samenwerking met T-reporters van Omroep Tilburg worden inwoners van Tilburg-Noord bevraagd over hun gevoel bij Tilburg-Noord en wat de wensen voor de stad (en het stadsdeel) zijn. Stadsmuseum Tilburg vertoont er op groot scherm een animatie van de Tilburgse maker Job van Etten, waarin op ludieke wijze wordt verbeeld waarom we de Verjaardag van Tilburg vieren. Ook zijn er foto's te zien van de ontwikkeling van de wijk van agrarisch tot stedelijk gebied.

Gemeente Tilburg | Wie jarig is trakteert

Vorig jaar vierde Tilburg de Verjaardag van de stad voor het eerst in een wijk/stadsdeel. Toen in de Reeshof. Dit jaar vieren we onze verjaardag in Tilburg Noord. En wel op zaterdag 20 april 2024.  Bekijk het gehele programma.

Verlopen

Datum en tijden

Op donderdag 18 en zaterdag 20 april 2024

Locatie

In Tilburg Noord

Geplaatst door

Erfgoed Tilburg
Gemeente Tilburg

Zoeken op Erfgoed Tilburg